Mees Schouten eerste Oegstgeester baby van 2019 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Mees Willem Schouten met zijn ouders, zijn zusje Emma en burgemeester Jaensch. | Foto Willemien Timmers
Mees Willem Schouten met zijn ouders, zijn zusje Emma en burgemeester Jaensch. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

Mees Schouten eerste Oegstgeester baby van 2019

  Human Interest

Op 21 januari werd hij geboren, thuis, in Oegstgeest: Mees Willem Schouten. Omdat hij de eerste in Oegstgeest geboren baby van 2019 is, bracht burgemeester Emile Jaensch hem, zijn ouders Ruben Schouten en Sanne van Uffelen en zijn grote zus Emma, op 5 februari een feestelijk bezoek.

Terwijl de supermaan aan de hemel stond, kondigde Mees zich aan in de vroege morgen van maandag 21 januari. "Om een uur of half vier ben ik naar beneden gegaan", vertelde moeder Sanne. "Omdat de bevalling van zijn zusje behoorlijk zwaar was, ging ik ervan uit dat het nog wel een tijd zou duren voordat Mees geboren zou worden, maar dat viel heel erg mee." Zo ongeveer om half vijf begreep het jonge stel dat het menens was. De verloskundige van Verloskundig Centrum Uniek in Rijnsburg werd 'toch maar wel gebeld', en toen ging het snel. "We wilden eigenlijk in de woonkamer nog een groot bad om in te bevallen neerzetten", lacht vader Ruben. "Maar daar hadden we de tijd niet meer voor." Het bad kon ongebruikt retour.

Terwijl de supermaan aan de hemel stond, kondigde Mees zich aanOf de supermaan de snelle komt van Mees beïnvloedde zal altijd een vraag blijven, feit is wel dat ook zijn zus werd geboren toen een rode bloedmaan aan de hemel stond.
Om even voor half negen 's morgens werd de kleine jongen geboren, 3960 gram zwaar, in de gezellige wijk Buitenlust. "We leren hem steeds beter kennen", grapt zijn vader, die net als zijn vriendin bij een filiaal van Jeanscenter werkt. "Als Mees helemaal los gaat, dat weten we dat hij honger heeft." Emma van vijfenhalf heeft alle verhalen over haar kleine broer inmiddels uitgebreid verteld aan haar klasgenootjes van groep 2 ('De loodsboot') van basisschool Het Dok.
Burgemeester Emile Jaensch, die aangaf dat er jaarlijks zo'n dertig kinderen thuis in Oegstgeest geboren worden, overhandigde namens de gemeente Oegstgeest een uniek rompertje, een spaarpot en een grote bos bloemen. "We wonen hier met veel plezier sinds 2014", liet het gezin aan hem weten. "Leuk om zo'n actieve buurtvereniging te hebben. Verder zijn de winkels dichtbij. Naast onze vertrouwde, kleine groenteboer in de Javastraat, is nu ook winkelcentrum Nieuw Rhijnzicht in Nieuw-Rhijngeest lekker dichtbij."  (Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>