Massale opkomst bij laatste openingsdagen snackbar Peter van den Berg | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
'Fijn en bijzonder dat we samen met alle (oud)medewerkers deze twee dagen tot een succes hebben kunnen maken.'
'Fijn en bijzonder dat we samen met alle (oud)medewerkers deze twee dagen tot een succes hebben kunnen maken.' (Foto: )

Massale opkomst bij laatste openingsdagen snackbar Peter van den Berg

  Human Interest

Op donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari was snackbar Peter van den Berg voor het laatst open. De opkomst was massaal. Zo massaal, dat op vrijdag op een gegeven moment de rij klanten zelfs buiten stond.

Door Wim van Tuijl

Een overtuigender bewijs voor meer dan 45 jaar klantvriendelijkheid en gastvrijheid is er niet. Gelukkig was daarop ingespeeld doordat veel (oud)medewerkers en familieleden meehielpen.
Na het plotselinge overlijden van Peter en de daaropvolgende abrupte sluiting van de zaak besloten Astrid (reeds lage tijd werkzaam bij Peter) en zoon Fenno om de snackbar nog twee dagen te openen. "Door de enorme hoeveelheid steunbetuigingen kaarten en reacties na het heengaan van mijn vader realiseerden wij ons wat de zaak en Peter voor veel mensen hebben betekend. Alle reden dus om dit besluit te nemen. Op die manier konden alle klanten in die vorm een laatste eer aan mijn vader bewijzen. Ook voor de familie, (oud)medewerkers en mij was dit een passend afscheid van de zaak, die zolang heeft bestaan."
Vooraf vond Fenno het spannend hoe de dagen gingen verlopen, maar het initiatief bleek een schot in de roos. De opkomst was overweldigend. "We waren echt onder de indruk en ook trots. Dit werd benadrukt door alle lieve woorden die klanten in het herinneringsboek hebben geschreven. Het bewees hoeveel behoefte er aan dit afscheid was. Fijn en bijzonder dat we samen met alle (oud)medewerkers deze twee dagen tot een succes hebben kunnen maken", geeft Fenno aan. Hij noemt: Astrid Jansen, Ciska de Best, Wouter Hogendorf, Daan Merkestein, Youp Coli en zijn broer en zus Jens en Ilse.
Niet vreemd dat rond sluitingstijd op vrijdagavond 1 februari een traantje moest worden weggepinkt. Immers, er is sprake van het einde van een tijdperk van meer dan 45 jaar. Fenno tot slot: "Ik wil iedereen die is geweest heel hartelijk danken. We bewaren er onuitwisbare mooie herinneringen aan."
"We hebben een e-mailadres aangemaakt voor alle foto's die gemaakt zijn door vrienden, familie en klanten: afscheidsnackbar@gmail.com. Wij zouden iedereen willen uitnodigen om mooie foto's (nieuw en oud) hierheen te sturen als nagedachtenis voor de familie."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>