Gezellige erwtensoepmaaltijd voor Wilma Bokma | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Er werd genoten van de heerlijke soep gemaakt door Henk Hogervorst. | Foto Willemien Timmers
Er werd genoten van de heerlijke soep gemaakt door Henk Hogervorst. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

Gezellige erwtensoepmaaltijd voor Wilma Bokma

  Human Interest

"Ik wil nog één keer knallen", had Wilma Bokma (78) een aantal weken geleden tegen haar buurman Henk Hogervorst gezegd. Graag wilde ze, samen met een aantal bevriende buren, nog één keer een gezellige erwtensoepmaaltijd organiseren rond oud en nieuw.

Buurman Hogervorst, wetende dat zijn buurvrouw al een tijdlang behoorlijk ziek is, pakte het idee meteen op. "Ik zag in een reclamefolder een aanbieding voor erwtensoeppakketten, en ben meteen aan de slag gegaan!"

Beide senioren wonen aan de Narcissenlaan in Heemwijck. "Ik ben hier vorig jaar april komen wonen, en voel mij erg thuis." In het seniorencomplex werd enthousiast gereageerd op zijn komst. "Hoera, een vent op de gang", werd er door de vele dames gezegd.
In de recreatiezaal van het complex, dat 69 voordeuren telt, is altijd wat te doen. Zo wordt er tweemaal in de week koffiegedronken, is er bingo, een Bijbelkring en kan men er creatief bezig zijn. Sinds kort wordt er ook wekelijks een spelletjesmiddag georganiseerd.

'Ik wil nog één keer knallen'De erwtensoepbijeenkomst vond plaats op zondag 30 december in het gezellige appartement van mevrouw Bokma, en acht mantelzorgende buren waren uitgenodigd om ervan te genieten. "Met zijn allen blijf je jong", zei één van de buurvrouwen. Samen verrichten ze hand en spandiensten voor hun altijd vrolijke buurvrouw. "De één doet boodschappen, de ander rijdt haar naar het ziekenhuis. Zelf komt ze weinig de deur meer uit."
Buurman Hogervorst maakte zo'n twaalf liter erwtensoep met één kilo vlees erin. "Mijn vrouw was een slagersdochter, dus met de kwaliteit zit het wel goed. Ik heb er heerlijke halskarbonade ingedaan", lachte hij.


Wilma Bokma, die helaas al een groot aantal jaar geleden de diagnose kanker kreeg, genoot van alle gezelligheid. "Zo bijzonder, en zo gezellig!" Mevrouw Bokma is geen onbekende in Oegstgeest: zij runde samen met haar vroegere man Sanitairwinkel Duivenbode aan de Spaargarenstraat. "We deden keukens, badkamers en loodgieterswerk."
"Fijn om dit te organiseren", zei ook de heer Hogervorst. "Het is mooi om elkaar te ontmoeten. Daarom ben ik ook één van de trekkers van het 'Ken je buren'-project in deze flat."

(Willemien Timmers)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>