Meinummer ‘Over Oegstgeest’ is uit | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Meinummer ‘Over Oegstgeest’ is uit

  Historie

Tweemaal per jaar verschijnt het tijdschrift Over Oegstgeest, een uitgave van de historische vereniging Vereniging Oud Oegstgeest (VOO). De VOO-leden krijgen het voorjaarsnummer van 2020 in de brievenbus, maar het is ook beschikbaar voor geïnteresseerde anderen. Oude nummers zijn te vinden via de website www.oudoegstgeest.nl.

De oplage is ditmaal verhoogt met 300 exemplaren. Het bestuur heeft besloten om deze exemplaren om niet te verspreiden onder de verzorgingshuizen in Oegstgeest. Dit als gebaar naar de oudere generatie die opgesloten zitten vanwege de coronamaatregelen.

Het tijdschrift staat dit keer voor het overgrote deel in het teken van 75 jaar bevrijding. Geïnteresseerden kunnen lezen over een aantal schuilkelders die in Oegstgeest gebouwd werden tijdens de bezetting. Over het wel en wee van de sportverenigingen tijdens eerste jaren van de bezettingstijd wordt uitgebreid verhaald in het eerste deel van een groot artikel, waarvan het tweede deel in het novembernummer van dit jaar.

Ook kan men lezen over de avontuurlijke tijd die een jongen beleefde rond de bevrijding in onze gemeente. Er is aandacht voor een vorig jaar verschenen boek over Dolle Dinsdag en een Oegstgeester gezin in de Indische buurt. De hongerwinter en de bevrijding in Oegstgeest worden uitvoerig belicht en met veel foto’s geïllustreerd.

En dan is er ook een bijdrage over een andere oorlog, maar dan in de vroege Middeleeuwen. In de vaste rubrieken vindt men weer interessante nieuwtjes en uitdagende vragen over heden en verleden. Zo hoopt de redactie dat dit nummer lezers afleiding kan bieden tijdens deze corona-lockdown, die ons noopt tot thuisblijven.

Het meinummer van Over Oegstgeest is te koop bij de Oegstgeester boekhandels. Wie lid wordt van de historische vereniging VOO, krijgt het gratis, plus twee OO-nummers die eerder verschenen. Lid worden kan via de website www.oudoegstgeest.nl, door een e-mail te sturen naar secretaris@oudoegstgeest.nl of door een briefje te schrijven naar het secretariaat: Wilthoeflaan 10, 2341 BL Oegstgeest.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>