Logo oegstgeestercourant.nl

Novembernummer 'Over Oegstgeest'

  Historie

Tweemaal per jaar verschijnt het tijdschrift Over Oegstgeest, een uitgave van de Vereniging Oud Oegstgeest. Ten behoeve van de eigen leden, maar ook beschikbaar voor geïnteresseerde anderen. De VOO-leden hebben het najaarsnummer van 2019 in de brievenbus gekregen.

Het tijdschrift biedt weer een gevarieerd aanbod van verhalen over Oegstgeest. We reizen door de tijd van 200 jaar voor Christus tot afgelopen september. U kunt lezen over de Kelten aan de oever van de Rijn, over de bomen die Boerhaave plantte op Oud-Poelgeest en over de plantenkuipen langs de oprijlaan aldaar. Ook kunt u kennis maken met de eerste sportvereniging van Oegstgeest en met een bekende Oegstgeestenaar, die kleur gaf en geeft aan ons dorp. En dan hebben we nog de Wederopbouw in Oegstgeest en de nieuwe wijken van na de Tweede Wereldoorlog en daarnaast de Klassendag in het kader van de Open Monumentendagen. In de vaste rubrieken vindt u weer interessante wetenswaardigheden en uitdagende vragen over Oegstgeest in woord en beeld.

Het novembernummer van Over Oegstgeest is te koop bij de Oegstgeester boekhandels. Wie lid wordt van de Vereniging Oud Oegstgeest, krijgt het gratis, plus twee OO-nummers die eerder verschenen. Lid worden kan door een e-mail te sturen naar secretaris@oudoegstgeest.nl of door een briefje te schrijven naar het secretariaat: Wilthoeflaan 10, 2341 BL Oegstgeest.

Meer berichten