Kilometerpaal 19 | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Kilometerpaal 19 is behouden gebleven.
Kilometerpaal 19 is behouden gebleven. (Foto: Wil van Elk)

Kilometerpaal 19

  Historie

In vroeger tijden markeerden palen langs de route van Den Haag naar Haarlem de afstand vanaf het centrum van Den Haag. Kilometerpaal 19 is behouden gebleven en staat trots langs de Haarlemmerstraatweg.

Bij zijn afscheid op 30 oktober wees Peter Kampf op de gietijzeren paal tegenover de gemeentewerf die in het najaarszonnetje stond te glimmen. "Die was helemaal overwoekerd door het groen en heb ik laten vrijmaken door Mark Pieterse", zei Peter.

De paal werd herontdekt door Ruurd Kok toen hij nog even terugfietste na een rondleiding van Wil van Elk die hem vertelde over de geschiedenis van het voormalige Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf (MEOB) op het bouwterrein van De Boeg. Hij is archeoloog en schreef over de kilometerpaal in het Leidsch Dagblad.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>