Nieuwe voorzitter Vereniging Oud Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het bestuur met de twee scheidende bestuursleden.
Het bestuur met de twee scheidende bestuursleden. (Foto: Wil van Elk)

Nieuwe voorzitter Vereniging Oud Oegstgeest

  Historie

De Vereniging Oud Oegstgeest (VOO) hield op woensdag 13 maart haar jaarvergadering die door ongeveer tachtig leden werd bijgewoond. Op het programma stond de bestuurswisseling van twee bestuursleden en na afloop een boeiende lezing van Margreet Wesseling over 'De vier tuinen van Herman Boerhaave'.

Het belangrijkste onderdeel van de vergadering was de wisseling van twee bestuursleden. Voorzitter Rianne Meester en bestuurslid PR en ICT Chris Wolff hadden hun statutaire termijn van zes jaar bereikt en werden opgevolgd door respectievelijk Rob Sturm en Joost Wijers.

In haar afscheidsspeech blikte Rianne Meester terug op zes jaar VOO. Er zijn veel zaken bereikt of tot stand gekomen. Naar buiten toe is op diverse punten invloed uitgeoefend op ontwikkelingen betreffende de ruimtelijke ordening in de gemeente. Het belangrijkste onderwerp is daarbij op dit moment wellicht de ontwikkelingen van Endegeest en Overgeest, waarbij een en ander bereikt is, maar waarbij ook nog heel veel te doen is.

Toename aantal leden

Naar binnen de vereniging geldt dat de gestage daling van het aantal leden, vooral vanwege veroudering, omgebogen is in een toename en dat het aantal leden dat in een commissie actief is binnen de Vereniging is toegenomen. Met het aantreden van de twee nieuwe bestuursleden is een verjonging van het bestuur gerealiseerd en de nieuwe voorzitter liet blijken in zijn intrede-toespraak nog veel vernieuwende gedachten te hebben.

Boerhaave

Margreet Wesseling hield daarna een boeiende lezing over 'de vier tuinen van Herman Boerhaave'. Die vierde tuin bleek niet onverwacht het landgoed Oud Poelgeest te zijn. Eigenlijk ging haar verhaal niet zozeer over de tuinen maar meer over Boerhaave zelf, die zij aan de hand van zijn omgang met planten, tuinen en zaaiboeken een gezicht wist te geven. Vaak met informatie die tot nu toe niet of weinig in de publiciteit is gekomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>