Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk

Herman Boerhaave opent eigen fiets- en wandelroute

  Historie

Herman Boerhaave kwam zondag 10 juni speciaal terug naar Oegstgeest om de fiets- en wandelroute 'van de wieg tot het graf; langs het werk, de huizen en tuinen van Herman Boerhaave' te openen. Ook onthulde hij een informatiebord over de tulpenboom op het terrein van Oud-Poelgeest.

Joep Derksen, voorzitter van de stichting Vrienden van het Overbosch kwam op de fiets uit Voorhout om de fiets-en wandelroute te overhandigen aan burgemeester Emile Jaensch. Hiermee werd symbolisch de route Voorhout - Oegstgeest officieel in gebruik genomen. De fietsroute langs diverse bezienswaardigheden is 26,1 en de wandelroute 1,4 kilometer.

De route werd gelanceerd tijdens een Open Monumentendag Special over Herman Boerhaave. In Voorhout konden zijn geboortehuis en de kerk waar zijn vader predikant was, bezocht worden. In Oegstgeest was Kasteel Oud-Poelgeest open voor rondleidingen. Boerhaave's voormalige woonhuis in Leiden was geopend, net als de Hortus botanicus, Rijksmuseum Boerhaave en de Pieterskerk met zijn laatste rustplaats.

Meer berichten