Afbeelding

Kerstspel ‘Het geheim’ van de PGO online

Geloof & Religie

“Voor alle oude bekenden van het kerstspel en voor alle nieuwe mensen die we hadden willen verwelkomen. Helaas lukt het niet om op kerstavond in groten getale met elkaar naar een nieuw kerstverhaal te kijken in de Regenboogkerk”, zo laat een vertegenwoordiger van de Protestantse Gemeente Oegstgeest weten. “Maar dat betekent niet dat we geen kerstspel hebben geschreven.”

“Juist in een jaar waarin we elkaar zo op afstand moeten houden, vinden we het belangrijk om een verhaal over verbondenheid te vertellen. Dus maakten we een nieuw kerstspel. Dat zenden we op donderdag 24 december uit om 19.00 uur via www.pgoegstgeest.nl. We hopen dat jullie allemaal gaan kijken!”

In dit kerstspel zien we wat een lang onbesproken geheim met je doet. We volgen een hechte groep vrienden in 3 generaties en zien hoe het geheim hun levens heeft beïnvloed. Pas als iemand er een nieuw licht op laat schijnen, lost het geheim op en kunnen de vrienden een nieuwe start maken.

Het verhaal begint in een Last Christmas huisje waar vier vrienden elkaar na lange tijd weer ontmoeten op kerstavond. Ze hebben een hoop in te halen. Wout, Simone, Justine en Menno kennen elkaar al van kinds af aan zo blijkt uit de grappige manier waarop ze elkaar begroeten. Het lijkt een mooie reünie te worden totdat ze geheel onverwacht met iemand uit hun verleden worden geconfronteerd. En dan barst de bom.

“We gaan met de vrienden terug naar het verleden. Naar de plek en de tijd waar ze elkaar lang geleden hebben ontmoet. Op een kerstkamp. We horen dat er een vijfde persoon betrokken was bij het groepje. Er is iets vreselijks gebeurd waarna de vrienden afspreken er nooit meer een woord over te zeggen. Tegen niemand. Daar begint het geheim…”

Het is een heel spannend kerstverhaal. Vol verwijzingen naar de actualiteit, met meeslepende muziek, een bekende dans en prachtige spelers. Het kerstspel is geschikt voor alle leeftijden. “We doen er alles aan om er een geweldige uitzending van te maken en hopen jullie ook op deze manier een mooi begin van kerst te geven.”

HET GEHEIM

Kerstspel
Uitzending donderdag 24 december 19.00 uur
Gratis te bekijken via www.pgoegstgeest.nl
Vrijwillige bijdrage welkom

Uit de krant

Uit de krant