Kerken van Oegstgeest willen contacten behouden en intensiveren | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Where the church is.
Where the church is. (Foto: CartoonCurch.com)

Kerken van Oegstgeest willen contacten behouden en intensiveren

  Geloof & Religie

In deze bevreemdende tijd laten ook de Oegstgeester kerken van zich horen, en zijn zij betrokken bij alles wat er in de wereld gebeurt.


"Door alle maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken wordt ons gevraagd fysiek contact te vermijden. Als kerken van Oegstgeest willen we dat contact wel behouden en zelf intensiveren, maar op een andere manier.


Kerkdiensten zijn vanuit huis te volgen via (live) streamingsdiensten: www.kerkomroep.nl of www.kerkdienstgemist.nl. Ook op de websites van de verschillende kerken kunt u toegang vinden tot een dienst: www.PGOegstgeest.nl, www.ngkoegstgeest.nl (i.s.m. GKV) en www.parochie-augustinus.nl. Op deze websites vindt u ook inspirerende teksten, videoboodschappen en de orde van dienst voor de vieringen.


De misintenties uit alle parochiekernen zullen in de voorbede worden meegenomen, net als intenties voor de protestantse diensten. U kunt die per mail of telefoon doorgeven aan de predikant van die zondag.

Hulp
Als kerk zijn we een gemeenschap die op elkaar betrokken is. Sommige gemeenteleden hebben hulp nodig, anderen willen helpen. Om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen leek het ons het beste om gebruik te maken van een centraal meldpunt in ons dorp, Radius. Alice van Elk zal met uw contactgegevens vraag en aanbod coördineren. De locatie van Radius is de komende twee weken gesloten voor activiteiten, maar we zijn wel telefonisch bereikbaar: 071-707 42 00 of 06-32 14 58 17 of per mail aan Alice van Elk a.vanelk@radiuswelzijn.nl. Ook landelijk wordt vraag en aanbod met elkaar verbonden: www.nietalleen.nl en www.diaconaalsteunpunt.nl.

Contact
Maar misschien zijn de boodschappen wel geregeld maar heeft u in deze angstige tijd van weinig sociale contacten behoefte aan een gesprek, per telefoon of desgewenst bij u thuis. Belt, mailt of appt u dan met een van de predikanten. Ook als u niet kerkelijk bent, zijn we er graag voor u.


Iris van der Heul (PGO): 06-19194804 / ds.i.vanderheul@pgoegstgeest.nl (verlof van 23-30/3/20)

Rian Veldman (PGO): 06-14273013 ds.r.veldman@pgoegstgeest.nl

Aart Verburg (PGO): 06-13385961 / ds.a.verburg@pgoegstgeest.nl

Pieter Kleingeld (NGK):06-42873860 / pieterkleingeld@me.nl

Alice Siepelinga (NGK):06-10899622 / alicesie@xs4all.nl

Peter Winnubst (RK): 06-24434516 / peterwinnubst@parochie-augustinus.nl

Wim Zomer (contactpersoon GKV): 06-53792791 wzomer@solcon.nlOp weg naar Pasen

Alle vieringen op weg naar Pasen, incl. de oecumenische avondgebeden op woensdagavond om 19.30, gaan door, eveneens via internet.
Palmtakjes kunnen na palmzondag opgehaald worden in de dagkapel van de parochiekern dan wel in het portaal van het kerkgebouw als er geen dagkapel is. Op Goede Vrijdag worden digitaal door bisdommen en op rkkerk.nl teksten van de kruisweg beschikbaar gesteld, zodat deze thuis gebeden kan worden.


Boven alles willen we u laten weten dat we voor iedereen bidden. Elke woensdag luiden we de kerkklokken van 19.00 tot 19.15 uur als teken van hoop. (www.klokkenvanhoop.nl). Of u nu ziek bent of iemand die u dierbaar is, of u zich nu eenzaam voelt of juist geen minuut rust hebt omdat het hele gezin thuis is, of u tot in de kleine uurtjes doorwerkt in de zorg of u zorgen heeft omdat uw bedrijf in zwaar weer is omdat er geen werk is, weet dat u in onze gedachten en gebeden bent. 

Laten we elkaar bemoedigen in deze moeilijke tijd."


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>