Taizévieringen in Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Taizévieringen in Oegstgeest

  Geloof & Religie
Foto:

Op zondagavond 26 januari om 19.00 uur is er een Taizéviering in de Oegstgeester Rehobothkerk (Lijtweg 1). Deze viering is de eerste in een serie van drie, in drie kerkgebouwen in Oegstgeest. Bijzonder aan deze vieringen is dat zij worden georganiseerd door een groep mensen uit drie verschillende kerkgenootschappen.

Een Taizéviering is een gebedsviering met een meditatief karakter. Stilte neemt er een centrale plek in. Er is geen preek, en er is veel ruimte voor meditatieve liederen: "onophoudelijke gezangen, die in de stilte van het hart doorklinken en zich voortzetten, ook wanneer je weer alleen bent", aldus de broeders van Taizé en tevens de ervaring van de vele duizenden bezoekers die het hele jaar door deelnemen aan de gebedsvieringen in het dorpje Taizé in Zuid-Frankrijk.

De data van de drie vieringen in Oegstgeest:
• Zondag 26 januari om 19.00 uur in de Rehobothkerk (Lijtweg 1).
• Zondag 19 april om 19.00 uur in de Groene of Willibrordkerk (Haarlemmerstraatweg 6).
• Zondag 17 mei om 19.00 uur in de Regenboogkerk (Mauritslaan 12).

Van harte welkom om deel te nemen aan deze vieringen. Bezoekers zijn ook welkom om vanaf 18.30 uur de Taizéliederen vierstemmig te oefenen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>