Presentatie bloemlezing 'Zin in Oegstgeest' | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Willemien Timmers, Arjan de Kok,  Koos van der Bruggen en Cor van Beuningen.
Willemien Timmers, Arjan de Kok, Koos van der Bruggen en Cor van Beuningen.

Presentatie bloemlezing 'Zin in Oegstgeest'

  Geloof & Religie

Op 29 november 2012 verscheen de eerste column van het Oegstgeester Kerkblad (OKe) in de Oegstgeester Courant. Nu, zeven jaar later, is deze column een vast onderdeel van dit meest gelezen huis-aan-huisblad van Oegstgeest.

Achter die columns gaat een team van columnisten schuil: een mooie mix van man, vrouw, protestant, katholiek, jong, oud, actief kerkelijk en een beetje aan de zijlijn. De columnisten leggen elk hun eigen persoonlijke verhaal in de column. Maar ze moeten ook iets gemeenschappelijks hebben en zeker ook laagdrempelig zijn. Op het lijstje van OKe-ingrediënten staan zingeving, religie, muziek, natuur, bezinning en contemplatie.

Zes columnisten van het eerste uur hebben hun mooiste, aansprekendste en vaak nog steeds actuele columns gebundeld in een bloemlezing onder de titel Zin in Oegstgeest. Afgelopen zondag is in de Willibrordkerk deze bloemlezing gepresenteerd.

De eerste exemplaren van het boekje werden aangeboden aan Cor van Beuningen als voorzitter van de plaatselijke Raad van Kerken (onder wiens verantwoordelijkheid de OKe wordt uitgegeven) en aan Willemien Timmers als eindredacteur van de Oegstgeester Courant. Zij heeft vanaf het begin het initiatief gesteund en waar nodig de auteurs bij de les gehouden. "Dit boekje is een afsluiting van de eerste zeven jaar. Maar, zoals u ook in deze krant kunt zien, gaat de column door, deels met andere schrijvers", aldus Koos van der Bruggen.

De bundel Zin in Oegstgeest is te koop voor 9,95 euro bij de plaatselijke boekhandels.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>