Buurttuin De Zeeheld aan Admiraal de Ruyterlaan wordt pareltje | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Vrijwilligers aan het werk in de gezellige buurttuin. | Foto Willemien Timmers
Vrijwilligers aan het werk in de gezellige buurttuin. | Foto Willemien Timmers (Foto: )

Buurttuin De Zeeheld aan Admiraal de Ruyterlaan wordt pareltje

  Duurzaam & Groen

Sinds 2017 werkt er bijna iedere week op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur een groep enthousiaste vrijwilligers in de KPN-tuin die door hen 'De Zeeheld' genoemd wordt.

De 'KPN-tuin' dankt zijn naam aan het feit dat de KPN eigenaar was van gebouw en tuin.


Elke zaterdag wordt er door de vrijwilligers eerst met elkaar koffie gedronken, en komen er dingen op allerlei gebied, met name over de tuin, ter sprake.

Plannen

Bij de start in 2017 waren er grote plannen om van de tuin een buurttuin te maken: een stuk met bloemen, moestuintjes en een kruidentuin, èn ruimte voor ontmoeting van mensen uit de buurt of elders.
Wat er met het zogenaamde KPN-gebouw gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Inmiddels is de KPN ook geen eigenaar meer, maar woningbedrijf Portaal. De KPN huurt het gebouw van Portaal tot 2019, als Oegstgeest van glasvezelkabel voorzien is.

Ook Portaal zegt gebouw en tuin te willen verkopen op termijn, omdat ze in Oegstgeest geen woningen meer mogen bouwen. Daarom moesten de oorspronkelijke tuinplannen worden bijgesteld.

We willen de tuin een vriendelijke en aantrekkelijke uitstraling geven

Uitstraling

Maar, zolang Portaal het niet verkocht heeft mag er getuinierd worden. Naar schatting nog één à twee jaar. De activiteiten richten zich er allereerst op om de tuin een zo vriendelijk en aantrekkelijk mogelijke uitstraling te geven.
Dit jaar heeft Portaal het groen in de tuin aan de zijkanten van het gebouw flink gesnoeid en ook mooie vaste planten geschonken. Ondanks de droogte zijn deze gelukkig goed aangeslagen.
Verder is er zaaigoed opgekomen, die op bepaalde stukjes van de tuin prachtige bloemen geven.

Vrijwilligers

"Bij onze werkzaamheden op zaterdag zijn er altijd belangstellenden die hun waardering voor de tuin en de vrijwilligers uitspreken. Ook melden zich nog steeds nieuwe vrijwilligers aan en dat is fijn want zo kan er door er met meer mensen te werken ook steeds meer structuur in de tuin komen", vertelt een enthousiast tuinierster. "Als u zich aangesproken voelt om te komen meewerken dan bent u van harte welkom!"


Na een morgen werken is er altijd weer voldoening bij de vrijwilligers over wat er met elkaar gedaan is om de tuin mooier te maken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>