Energie opwekken aan de pedalbar. | Foto PR
Energie opwekken aan de pedalbar. | Foto PR Foto: PR

Rijnlands Lyceum Oegstgeest actief tijdens de Dag van de Duurzaamheid

Duurzaam & Groen

Door heel Nederland vonden op 10 oktober (de Dag van de Duurzaamheid) voor het negende jaar duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Samen laten we op deze dag zien dat duurzaamheid noodzakelijk, inspirerend en winstgevend is. Ook het Rijnlands Lyceum deed mee.

In de centrale hal werden duurzame hapjes uitgedeeld (denk aan toastjes met houmous en gebakken meelwormen en sprinkhanen) Ook was er een wedstrijd om de school duurzamer te maken. Degene die voor 10 november veel doppen van flessen inlevert en ook nog het beste / leukste idee heeft, wint een wasteboard gemaakt van de doppen die er zijn ingezameld. Een wasteboard is een skateboard gemaakt van plastic doppen.

Ook konden leerlingen en docenten duurzame energie opwekken aan een pedalbar. Door te fietsen werd stroom opgewekt voor het starten van een computerspel. Tijdens het fietsen kon ook daadwerkelijk gespeeld worden. Zelfs de directie stond op de pedalen.

Tevens werd een leerlingenteam 'duurzaamheid' in het leven geroepen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant