Jetteke Bolten (vooraan - derde van links) werd verrast met de mededeling dat ze de Gouden K zal ontvangen.
Jetteke Bolten (vooraan - derde van links) werd verrast met de mededeling dat ze de Gouden K zal ontvangen. Foto: Willemien Timmers

Gouden K voor Jetteke Bolten

Cultuur

Tijdens het Schrijversfestival dat onlangs plaatsvond in Dorpscentrum Oegstgeest kwam wethouder Kees Oudendijk met een bijzondere mededeling voor Jetteke Bolten, namelijk dat de Stichting Kunstweek haar een Gouden K toekent.

Op de website van de Stichting Kunstweek staat: “In 2023 zijn voor het zesde jaar in successie Gouden K’s toegekend aan personen die zich op een bijzonder positieve manier hebben ingezet voor beeldende kunst. Gemeenten werden uitgenodigd om gedurende de voordrachtperiode inwoners voor te dragen die zich gedurende vele jaren op opvallend positieve wijze hebben ingezet voor het onder de aandacht brengen van beeldende kunst, voor vergroting van het bereik van en/of de waardering voor beeldende kunst en/of voor steun aan (activiteiten van) beeldend kunstenaars en/of het behoud van, de plaatsing van, of restauratie van een of meer kunstwerken.”

Het bestuur van Cultuurfonds Oegstgeest feliciteert haar voorzitter van harte met deze onderscheiding. “Wij zijn zeer verheugd dat de inzet van Jetteke bij de gemeente niet onopgemerkt is gebleven en constateert bovendien dat Jetteke met groot gemak aan deze kwalificatie voldoet. Per jaar ontvangen slechts tien personen deze Gouden K.”

Tijdens de oudejaarsbijeenkomst op 18 december zal Jetteke de memorabilia ontvangen die bij de Gouden K horen.

Uit de krant

Uit de krant