Het ensemble Animato bestaat al ruim dertig jaar.
Het ensemble Animato bestaat al ruim dertig jaar.

Barokmuziek ensemble Animato zoekt leden

Cultuur

Het ensemble Animato bestaat al ruim dertig jaar. Het werd opgericht door een paar enthousiaste blokfluiters. In de afgelopen decennia zijn er heel wat leden gekomen en gegaan. Maar nog steeds zijn er leden die er al vanaf het begin bij waren.

Inmiddels bestaat het ensemble uit elf leden met een diversiteit aan instrumenten, zoals alt- en basblokfluit, dwarsfluit, fagot, cello en viool. Animato staat onder leiding van Michael van der Putten. Hij begeleidt op de clavecimbel. Hij zoekt de muziekstukken uit en bewerkt deze zonodig en/of componeert er partijen bij. Er worden stukken gespeeld van componisten als Telemann, Boismortier, Corette, Bach en nog vele anderen.

Twee keer per maand repeteert Animato op donderdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur in de Bomenzaal van het Dorpscentrum, Lijtweg 9 in Oegstgeest. 

Animato bestaat uit enthousiaste amateurmusici die het leuk en gezellig vinden om met elkaar muziek te maken. De leeftijd varieert momenteel van 40 tot 80 jaar. Momenteel zijn de kosten 15 euro per persoon per ochtend voor elf leden. De kosten worden lager als er meer muzikanten bijkomen. En….hoe meer muzikanten er meespelen, des te mooier wordt het.

Animato bestaat uit enthousiaste amateurmusici

“Als je een instrument bespeelt en belangstelling hebt voor ons ensemble dan kun je vrijblijvend een ochtend komen kijken en luisteren of wellicht direct meespelen”, laat het bestuur weten. “Goed noten kunnen lezen en ritmegevoel is belangrijk. Orkestervaring is fijn maar niet per se noodzakelijk.”

Voor meer informatie of aanmelden kan men mailen naar animatobarokensemble@gmail.com.

Uit de krant

Uit de krant