Blazersensemble Divertimento bestaat uit tien blazers op fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.
Blazersensemble Divertimento bestaat uit tien blazers op fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.
geannuleerd

Klassieke DcO matinee op zondag 28 november

Cultuur

Mijmeringen in een karakteristieke Engelse tuin met slingerpaden ...

Vanwege de ernst van de coronabesmettingen heeft het bestuur besloten de DcO matinee van 28 november te annuleren.

Na tweemaal jazz te hebben gepresenteerd gooit het DcO matinee (Dorpscentrum) het voor het eerste over de klassieke boeg met een concert van het dubbelblaaskwintet Divertimento uit Leiden.

Op 28 november, tussen 15.30 en 17.30 uur, zal het ensemble werken van de Engelse componisten Arthur Bird, Edgar Elgar, Gustav Holst en Gordon Jacob, allemaal geboren in de tweede helft van de 19e eeuw, ten gehore brengen. Deze muziek kenmerkt zich door de typische Engelse melancholie. Vaak klinkt de muziek strak en helder, aangenaam en welluidend wat doet denken aan de mijmeringen die je op kun hebben in de karakteristieke Engelse tuin met slingerpaden, hoogteverschillen, vijvervormen, solitaire bomen en geplooide bosschages langs de randen.

Blazersensemble Divertimento, opgericht in de zomer van 2007, bestaat uit tien blazers op fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. De musici hebben hun sporen verdiend in diverse ensembles en orkesten. Zij hebben de liefde voor muziek en het plezier van samen te musiceren met elkaar gemeen. Het repertoire bestaat uit Ouvertures, Serenades, Divertimenti, Suites en Dansen vanaf de tijd van Mozart tot nu. Zij spelen deze muziek op (kasteel)concerten, ontvangsten, openingen, recepties en jubilea, en bij gelegenheid ook in kleinere bezetting, bijvoorbeeld met het blaaskwintet.

Dirigent is Arjan Hogewoning studeerde klarinet en directie blaasmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Divertimento bestaat verder uit: Meike Skafidas – fluit, Marieke Vis – fluit, Jan de Laat – hobo, Ronald van ’t Veld – hobo, Marcus Rasmusson – klarinet, Ad van der Steld – klarinet, Ida de Haas – hoorn, Arie Ravensbergen – hoorn, Martin Boelsma – fagot en Dick Hanemaayer – fagot.

Dit bijzondere concert zal worden opgesierd met typische Engelse ‘tea party’-versnaperingen.

Vanaf 15.00 uur zijn gasten van harte welkom in Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg). Toegang à € 5,= (incl. drankje) kan worden voldaan aan bij de ingang van het DcO. Uiteraard zijn de coronaregels van toepassing.


De programmeurs van het zondagmiddag matinee van het Dorpscentrum Oegstgeest hebben de intentie een breed en gevarieerd programma te bieden voor het Oegstgeester publiek. Variërend niet alleen in muziekstijl maar ook in andere vormen van podiumkunsten.

Uit de krant

Uit de krant