Afbeelding
Foto: Ariadne Leefoge

Cursus botanisch tekenen aan de Volksuniversiteit Oegstgeest

Cultuur

Beeldend kunstenaar en docent Ariadne Leefoge geeft op de maandagen 25 oktober en 4 november aan de Volksuniversiteit Oegstgeest een tweedelige cursus Botanisch tekenen. De deelnemers leren hoe je stapsgewijs kunt werken naar een prachtige botanische tekening. De cursuslessen zijn steeds van 11.00 tot 16.00 uur. De tweedelige cursus wordt herhaald op 15 en 22 november.

Hoe leuk is het om een bloem, een blad of een vrucht te tekenen!

Ariadne Leefoge laat je kennismaken met de techniek waarin je volgens de oude traditie bloemen, bladeren of vruchten waarheidsgetrouw kunt tekenen.

Je werkt met kwaliteitskleurpotloden op speciaal papier. Je gaat de bloem, het blad of de vrucht heel goed bekijken, meten en de precieze kleuren bepalen. Ariadne helpt je bij het stapsgewijs werken zodat je na afloop van de cursus met een of meerdere mooie botanische tekeningen naar huis gaat.

Ariadne is afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem-Leiden, en doceert aan de Volksuniversiteiten van Lisse en Oegstgeest, het educatief centrum Gigant te Apeldoorn en in haar eigen atelier in Klarenbeek.

Vind je deze fijne manier van tekenen ook zo leuk? Ga dan voor kosten en aanmelden naar www.bibliotheekbollenstreek.nl/volksuniversiteit.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant