Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Chekhov Trio in De Paulus

  Cultuur

Het internationale Chekhov Trio brengt weer een aantrekkelijk kamermuziekconcert in Cultuurhuis De Paulus onder de titel ‘Mélodies populaires’. Het trio bestaat uit de Belgische pianiste Fem Devos, de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko en de Nederlandse violiste Emma Rhebergen.

Op het programma staan: F. Martin (1890-1974) Trio sur des mélodies populaires irlandaises (1925), E. Chausson (1855-1899) Pianotrio in g, opus 3 (1881), Maurice Ravel (1875-1937) Pianotrio in a (1914).

De titel verwijst naar het gebruik van volksmuziek in dit programma, met name in de stukken van Frank Martin en Maurice Ravel. Het is ook een knipoog naar de populariteit van de werken. Hoewel de componisten zelf in hun dagen de hoogste eer niet hebben gekregen, zijn de stukken in dit programma zeker “mélodies populaires” uit hun oeuvre én het pianotriorepertoire. Elk van de stukken behoort tot de top. En een combinatie ervan wordt zelden geprogrammeerd. Het zeer ritmische trio van Martin zit vol Ierse dansen, het bruisende pianotrio van Chausson lijkt wel een symfonisch concerto en het stralende, bij tijd en wijle extatische trio van Ravel is een van de meest geliefde composities voor deze bezetting.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.cultuurhuisdepaulus.nl/programma, www.chekhovtrio.com of 06 15232707.

Locatie: Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2

Datum: zondag 3 oktober

Tijd: 16.00 uur

Meer berichten