Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

DcO Matinee gaat van start

  Cultuur

“Er zou best wat meer reuring mogen zijn”, verzuchtte een bestuurslid van het Dorpscentrum Oegstgeest (DcO) onlangs en met die woorden startte het initiatief genaamd DcO Matinee.

Met een breed, gevarieerd programma in de foyer dan wel de grote zaal van het dorpscentrum, wil het DcO Matinee maandelijkse ‘reuring’ brengen op zondagen voor een breed en gevarieerd Oegstgeester publiek. Dit jaar tussen eind september en eind december zijn drie muziekgezelschappen geprogrammeerd die vocale dan wel instrumentale jazz en (modern) klassieke werk zullen brengen.

Alhoewel dit jaar de focus op livemuziek ligt, is het zeker de bedoeling van de programmeurs om ook andere uitingen van podiumkunst aandacht te geven, denk aan toneel, cabaret, stand-up comedy, lezingen, voordrachten en literaire bijeenkomsten. Het DcO Matinee team wil graag met ‘brengers’ en ‘makers’ in contact komen voor het voltooien van de agenda 2022. Geïnteresseerden kunnen relevante informatie sturen naar pr@dorpscentrumoegstgeest.nl of contact nemen via 0611453993.

Toegangskaarten à € 5,= incl. 1 drankje, kinderen tot 12 jaar gratis, zullen verkrijgbaar zijn op de dag zelf bij de ingang van het DcO.

Aafje de Bloois

De serie Matinees wordt op zondagmiddag 26 september gestart met een optreden van de welbekende Oegstgeester jazzzangeres Aafje de Bloois in samenwerking met het Residence Jazz Sextet uit Den Haag.

Aafjes verzuchting ‘eindelijk mogen we weer’ geeft het diepe verlangen weer van de vele muzikanten en kunstenaars om weer de podia te mogen bestormen, we geven haar graag alle ruimte. Met haar veelzijdige persoonlijkheid, warme stem en hartelijke uitstraling, heeft Aafje zich de afgelopen twee decennia kunnen ontwikkelen van een serieuze amateur tot een graag geziene freelance jazz artieste. Door middel van jarenlange zangles, zang coaching, een studie van de Portugese taal en veel optredens, is zij thuis geraakt in mainstream jazz, het zogenaamde American songbook.

Haar speciale belangstelling gaat uit naar de Latin-jazz, waarin interessante zangeressen als Elis Regina, Nara Leao en Bebel Gilberto haar voorbeelden zijn.

In 2005, na een langdurig verblijf in het buitenland teruggekeerd in Oegstgeest, begon de samenwerking met het Residence Jazz Sextet die met drie blazers en een swingende ritmesectie graag stukken van Sonny Rollins en Monk vertolken. De kracht van deze ‘mini bigband’ schuilt voor een belangrijk deel in de schitterende sextet arrangementen, veelal van de hand van ‘huis-arrangeur’ Anton Burger.

Meer berichten