Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Muurgedicht Jan Wolkers moet gered worden

  Cultuur

Ontkennen baat niet: het muurgedicht van Jan Wolkers op de muur van Deutzstraat 8 (tegenover Wolkers’ geboortehuis) is flink beschadigd.

De pleisterlaag is losgekomen tijdens een flinke storm. Door vochtinwerking en scheurvorming was deze in zeer slechte staat te zijn. “Dit verlies raakt iedereen in het dorp: hier is de culturele identiteit van Oegstgeest in het geding…”, aldus Jetteke Bolten van Cultuurfonds Oegstgeest. “We hebben laten onderzoeken of het muurgedicht duurzaam te herstellen is en dat blijkt te kunnen. Firma Monks (stukadoorsbedrijf) en firma Henk van der Nat (schildersbedrijf) zijn bereid dit te herstellen en te restaureren zonder winstoogmerk. De kosten vallen daardoor relatief mee. We zoeken bedrijven en particulieren met een warm hart voor het muurgedicht.”

Het Cultuurfonds vraagt een bijdrage om de restauratie van dit unieke kunstwerk mogelijk te maken. Daarmee kan het behouden worden voor het dorp. 

Stichting Cultuurfonds Oegstgeest is de initiator van deze actie en heeft een ANBI-status, waardoor een eventuele gift fiscaal aftrekbaar is (zie www.cultuurfondsoegstgeest.nl). “U kunt uw broodnodige en zeer welkome bijdrage overmaken op nummer NL12 RABO 01373305 96. Wij hopen op uw medewerking. Wordt vervolgd!”

Meer berichten