Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De Werkgroep Jazz is spontaan ontstaan tijdens de Leidse jazzweek. | Foto Marcel Schikhof</p>

De Werkgroep Jazz is spontaan ontstaan tijdens de Leidse jazzweek. | Foto Marcel Schikhof

(Foto: Marcel Schikhof)

Fototentoonstelling Leidse Amateur Fotografen Vereniging in bibliotheek

  Cultuur

In juli, augustus en september prachtige beelden in bibliotheek
De LAFV (Leidse Amateur Fotografen Vereniging) is opgericht in 1922 en bestaat het komende jaar honderd jaar. In deze eeuw heeft de fotografie een enorme ontwikkeling doorgemaakt van fotograferen in zwart wit naar veelkleurig.

De foto’s waren uniek omdat ze direct op papier werden ‘afgedrukt’ en niet op een negatief. In 2000 deed de digitale camera zijn intrede voor het grote publiek en vanaf 2011 was de smartphone het fototoestel waarmee de meeste mensen foto’s maakten. Met de vele apps om foto’s te ontwikkelen is fotograferen bijna kinderspel geworden. 

Binnen de LAFV, waarbij de leden een keer in de week bij elkaar komen, worden de foto’s kritisch besproken om de beelden zo doeltreffend en origineel mogelijk vast te leggen. De fotoclub werkt met verschillende werkgroepen, waarvan hieronder een korte beschrijving gegeven wordt. 

Met andere ogen: Deze werkgroep fotografeert een keer per maand in Leiden of omgeving. “We werken niet met een onderwerp maar kijken wat de omgeving te bieden heeft.” Natuur en landschap is de grootste werkgroep van de LAFV. Ongeveer een keer per maand gaat de groep er samen op uit om te fotograferen in natuurgebieden zoals duinen, bossen en polders, maar ook bijvoorbeeld in dierentuinen. Stedelijke verkenning: Deze Urban-werkgroep richt zich op de fotografie van architectuur, stedelijke landschappen, (oude) industrie en straatfotografie. Documentaire fotografie fotografeert voornamelijk Leidse onderwerpen. “Ook fotograferen we – samen met andere leden van de LAFV – geregeld evenementen van Leidse non-profit instellingen.” Jazz & muziek: De Werkgroep Jazz is spontaan ontstaan tijdens de Leidse jazzweek in 1989. De harde kern doet nog steeds mee. De werkgroep fotografeert vooral tijdens de Leidse Jazzweek. Portretfotografie werkt in een studio-omgeving en/of op locatie. “Gezamenlijk zoeken we geschikte en interessante locaties om te fotograferen.” Creatief: in gemeenschappelijke fotosessies wordt geëxperimenteerd met beeld en techniek, buiten de comfortzone en waarbij fotografen elkaar helpen. 

“Wanneer u na het lezen en het bezoeken van de expositie enthousiast geworden bent voor de fotografie, kunt u nog meer informatie krijgen door op de website te kijken: www.lafv.nl. Ook kunt u een mail sturen naar info@lafv.nl..”

Meer berichten