Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Bieb Bouwers Abe en Nynke poseren trots met hun cadeaus. |&nbsp;</p>

Bieb Bouwers Abe en Nynke poseren trots met hun cadeaus. | 

(Foto: Wim de Winter)

Oegstgeester Bieb Bouwers Abe en Nynke vallen in de prijzen

  Cultuur

Twee kinderen uit de gemeente Oegstgeest vielen in de prijzen bij de landelijke ‘Bieb Bouwers Challenge’ van de Bibliotheek Bollenstreek.

Abe won de eerste prijs Nynke ging er met de tweede prijs vandoor. Beiden kregen dinsdagmiddag 15 juni hun prijs uitgereikt in de Bibliotheek Bollenstreek vestiging Oegstgeest.

Snotter

Ze hadden allebei een prachtig ‘Harry Snotter kasteel’ gemaakt die bij de jury in de smaak viel. Het filmpje van Abe waarin hij ons meeneemt door het kasteel was ontzettend professioneel compleet met soundtrack en een trailer vooraf.

Nynke had echt aandacht besteed aan de vele details van het kasteel. Nynke vertelde er wel zeven dagen aan te hebben gewerkt en zichzelf alles te hebben aangeleerd middels YouTube filmpjes. Abe was al begonnen met een Middeleeuws kasteel en bouwde deze om tot het Harry Snotter kasteel. Hij is alweer bezig met de volgende wedstrijd, zijn robot is al tot de romp gebouwd.

Nieuwe opdracht

De jury kiest elke maand nieuwe winnaars uit alle inzendingen van Nederland. Er is steeds een nieuwe opdracht waaraan spelers van het computerspel kunnen meedoen.

Komende maand is de opdracht om een megarobot te bouwen die de aarde kan beschermen tegen buitenaardse wezens.

Deelnemers kunnen hun inzending mailen naar biebbouwers@probiblio.nl. Op de site van de bibliotheek is meer informatie te vinden over de opdrachten.

n Beiden creëerden prachtig ‘Harry Snotter kasteel’

Meer berichten