Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Op de gevel van Peter van Schie en Judith Surie pronkt het nieuwe gedicht. | Foto Willemien Timmers</p>

Op de gevel van Peter van Schie en Judith Surie pronkt het nieuwe gedicht. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Nieuw muurgedicht onthuld

  Cultuur

Poelgeest omarmt gedicht van Jozef Deleu getiteld ‘Landschap’
Op zaterdag 12 juni was het even feest in Poelgeest. Om even na 11.00 uur werd daar een prachtig muurgedicht onthuld op de gevel van een huis aan de Adriaan van Royenlaan.

Willemien Timmers

Enthousiast begroette Stephan Slingerland, voorzitter van het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité (OMA) alle aanwezigen in eerste instantie bij basisschool De Vogels, waar een tijdelijk muurgedicht van Laura den Hartog, ‘guerrilla-dichter’ en opgegroeid in Poelgeest, werd bewonderd.

Even later speelde Laura de hoofdrol bij het onthullen van het door Judith van der Meer ontworpen en geschilderde gevelgedicht. Nadat huiseigenaren Peter van Schie en Judith Surie over de keuze van het gedicht van Jozef Deleu hadden verteld (Poelgeest is stad in het landschap en landschap in de stad) trok Laura het bedekkende doek van de gevel weg. De inmiddels uithuizige kinderen hadden het doek tot dan toe op het dak professioneel vastgehouden. Alle aanwezigen konden bevestigen dat het gedicht als geen ander past in de wijk. “In het ontwerp is ruimte voor eigen gedachten en gevoelens”, sprak kunstenares Judith. “De kleuren passen perfect op deze gevel, en het ontwerp laat het ritme mooi uitkomen. Ook wordt gespeeld met de schaduw.”

Hilmar Leujes, componist, bracht samen met twee zangeressen vervolgens zijn lied met daarin de dichtregels ten gehore.

Jetteke Bolten, voorzitter van Cultuurfonds Oegstgeest, dat bijdraagt aan de totstandkoming van de muurgedichten, bedankte alle betrokkenen door hen een boek van Oegstgeestenaar Freek Lugt aan te bieden.

Ten slotte was er letterlijk alle ruimte om te genieten van een kop koffie met lekkers van Jottem, geserveerd door de bewoners van Van Royenlaan 1: woonvoorziening ’s Heerenloo.

Landschap

Kijken
hoe het licht
wandelt
over het land
met de schaduw
aan de hand
hoe de ruimte
vorm krijgt
van zien

Meer berichten