Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Dorpsmarketing Oegstgeest

Theater: Wij zijn de buren

  Cultuur

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 feb en van vrijdag 5 tot en met zondag 7 maart, telkens om 20.00 uur, speelt PS|theater de voorstelling Wij zijn de buren: een online theatervoorstelling over burenliefde, nabuurschap en buurtgevoel. De voorstelling wordt live gespeeld en is te bekijken via computer, tablet of telefoon.

PS|theater ging de afgelopen maanden op bezoek bij hun buren Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Met een fikse dosis nieuwsgierigheid en de nodige vooroordelen spraken theatermakers Julia, Rian en Tijs met allerlei dorpelingen over het leven in hun dorp. Bij wie kun je altijd terecht voor een kopje suiker? Hoe verwelkomt jouw straat de nieuwe buren? Wat maakt een buurt tot een buurtje? En wie zijn de buren van een dorp verder? De makers van PS|theater ontmoetten uiteenlopende dorpsbewoners als de geboren en getogen Zoeterwoudenaar Rob en de net gearriveerde Ayman. Van Gonny, Leiderdorper in hart en nieren, tot de 24-jarige Rodney. Van de typische Voorschotenaren Aad en Joke tot de kunstenaars op Berestein. Van Henk, de laatste melkboer van Oegstgeest, tot de wereldburger Lisa. We vroegen hen naar het leven in het dorp en naar hun relatie met de stad. De mooiste, meest bijzondere en ontroerende verhalen komen samen in Wij zijn de buren.

Wij zijn de buren (met onder andere Oegstgeest), is op 26, 27 en 28 februari en 5, 6 en 7 maart om 20.00 uur te zien. Kaarten voor de voorstelling kosten 7,50 en zijn te koop via de website van PS|theater: pstheater.nl/agenda/wij-zijn/. De voorstelling wordt live gespeeld en is te zien via computer, tablet of telefoon. Kaartkopers krijgen een uur voordat de voorstelling begint een mail met daarin een link die naar de voorstelling verwijst.

Oorspronkelijk was het idee om op basis van alle ontmoetingen een voorstelling op maat te maken en die live in de dorpen te spelen. Dat is nu vervangen door een live-stream.

Meer berichten