Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Unieke podcast over de periode dat Jan Wolkers opgroeide in Oegstgeest

  Cultuur

Dorpsmarketing Oegstgeest heeft het initiatief genomen om de maand oktober in het teken te stellen van Jan Wolkers; 19 oktober is zijn sterfdatum en 26 oktober zijn geboortedatum.

In deze maand zijn er kleinschalige acties met onder andere, het ‘Terug naar Oegstgeest’- en Wolkers-brood (gevuld met o.a. Turks fruit) te koop bij Bakkerij Hugo de Groot in de De Kempenaerstraat.

Ook is het mogelijk om onder begeleiding de Wolkerswandeling mee te maken op 17 en 21 oktober (reserveren gewenst via mvanderjagt@dorpsmarketngoegstgeest.nl).
Bij de vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest is er een speciale presentatie van de boeken die Jan Wolkers heeft geschreven.

Op verzoek van Dorpsmarketing Oegstgeest heeft Onno Blom een podcast gemaakt. Onno neemt de luisteraar op zeer boeiende wijze mee naar de periode dat Wolkers opgroeide in Oegstgeest. De luisteraar kan zich goed inleven in de jeugdjaren van Jan Wolkers.

Onno Blom (biograaf Jan Wolkers) werkt graag mee aan dit soort projecten om de nalatenschap van Wolkers onder de aandacht te blijven brengen. Het is de allereerste keer dat hij een verzoek heeft gekregen om een podcast te maken. Dit in samenwerking met Maurits Chabot voor wat betreft techniek en het korte introductiefilmpje.

Het introductiefilmpje is te vinden op YouTube via: https://www.youtube.com/watch?v=I9RU23Vzk7w

Het leuke aan de podcast zijn de unieke verhalen die er in terug komen, onder andere de veranderende bestemming van zijn geboortehuis aan de Deutzstraat, zijn schooljaren en de gebeurtenissen in en rondom Kasteel Oud – Poelgeest.

Bekijk op de website van Dorpsmarketing Oegstgeest: www.terugnaaroegstgeest.nl hoe de unieke 35-minuten durende podcast te beluisteren is.
Meer berichten