Logo oegstgeestercourant.nl
<p>&nbsp;Lizzy Kaat illustreerde het kinderboek &#39;De twee vergeetachtige heksen&#39;.</p>

 Lizzy Kaat illustreerde het kinderboek 'De twee vergeetachtige heksen'.

(Foto: )

Kinderboekenweek: Meet & greet Lizzy Kaat en Jacques Verzijl

  Cultuur

Recent is het kinderboek ‘De twee vergeetachtige heksen’ verschenen, geschreven door Jacques Verzijl en geïllustreerd door niemand minder dan Rijnlandse Boekhandel-medewerkster Lizzy Kaat (foto). In het kader van de Kinderboekenweek zijn zij beiden, met hun prachtige boek, in de Rijnlandse Boekhandel te vinden op zaterdag 3 oktober van 11.00 tot 14.00 uur. Toegang gratis.

Loena en Elektra zijn twee lieve oude heksen en dikke hartsvriendinnen van elkaar. Omdat ze zo ontzettend oud zijn, krijgen ze helaas last van vergeetachtigheid, vooral Elektra. Het toveren gaat daardoor helemaal niet lekker meer en haar zelfvertrouwen neemt hierdoor snel af. Zo worden er in plaats van lekkere appels, rotte peren getoverd. Loena is daarom extra toverlessen aan Elektra gaan geven. Telkens op hetzelfde vertrouwde, veilige plekje midden in het bos. Bij toeval ontdekt de tienjarige Matthijs samen met zijn hondje Casper deze twee oude heksen. Matthijs en Casper verschuilen zich achter een grote eik en luisteren alle toverformules af. Matthijs gaat proberen of hij zelf ook kan toveren. En dat lukt! ...

“Voor wie corona-veilig kinderboeken wil uitzoeken zijn wij op woensdag 30 september, donderdag 1 en vrijdag 2 oktober extra lang open tot 20.00.”

Meer berichten