Logo oegstgeestercourant.nl
China-deskundige Inge Jansen houdt op 12 september een lezing. 'Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap.'
China-deskundige Inge Jansen houdt op 12 september een lezing. 'Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap.' (Foto: )

Lezing over China op Bookstore Day bij de Rijnlandse Boekhandel

  Cultuur

Op zaterdag 12 september is het de hele dag weer Bookstore Day bij de Rijnlandse boekhandel in Oegstgeest. "Deze dag zetten we de boekhandel en u in het zonnetje en maken we er een feestelijke dag van", vertelt René Koek.

Er is om 13.30 een lezing bij de Volksuniversiteit/bibliotheek door reisboekenschrijfster Inge Jansen. “Een reis van duizend mijl begint met de eerste stap”, zo luist een Chinees spreekwoord. China-deskundige Inge Jansen zette haar eerste stap in China in 1993, en het bleef niet bij een stap. Inmiddels heeft duizenden kilometers kriskras door dit immense land afgelegd: van de Zijderoute in het verre westen van China tot de afgelegen bergstreken in het zuidwesten, de uitgestrekte graslanden van Binnen-Mongolië en de drukke metropolen Shanghai, Guangzhou en Beijing, waar zij de afgelopen tien jaar woonde. Dit heeft geresulteerd in een schat aan persoonlijke verhalen en ontelbare foto’s. Tijdens deze presentatie, aan de hand van prachtige beelden, maken geïnteresseerden op een heel persoonlijke wijze kennis met dit fascinerende land, de cultuur, tradities en de mensen. Inge is de auteur van de Dominicus reisgids China.

Deze lezing begint om 13.30 en duurt ongeveer een uur. "Wilt u erbij zijn? U kunt zich opgeven bij de boekhandel, entree, €5,00. Natuurlijk corona-proof. Bij voldoende belangstelling doet Inge de lezing nogmaals om 15.00 uur. Bellen of mailen kan natuurlijk ook."

Dan is er bij de winkel ook nog plaats voor de meest Bijzondere Boekenkast van Oegstgeest! "Dit moet je echt even komen bekijken! We hebben die dag geen last van muggen en de Bijzondere Boekenkast ook niet, of toch wel? Kom maar kijken! (Vanaf 11.00)."

Vanaf 11.00 uur is er de boekpresentatie van het boek 'Beleef het verleden' door Martine Teunissen over vrouwenkleding van de 16e- tot de 19e-eeuw.

Samen met de mooie boekaanbiedingen is het zeker de moeite waard om naar de Rijnlandse Boekhandel te komen op zaterdag 12 september.

Meer berichten