Logo oegstgeestercourant.nl
Lineke Hofdijk overhandigt Matthijs Huizing het wandelboekje. |
Lineke Hofdijk overhandigt Matthijs Huizing het wandelboekje. | (Foto: Willemien Timmers)

Osger Support lanceert inspirerende dwaaltochten

  Cultuur

Gratis boekje met elf routes overal verkrijgbaarOp een zonovergoten terras aan de Klinkenbergerplas werd op donderdag 20 augustus door voorzitter Lineke Hofdijk van het Osger Support Team een boekje met elf inspirerende dwaaltochten overhandigd aan wethouder Matthijs Huizing.

Vanwege het coronavirus zal er dit jaar geen reguliere Open Monumentendag plaatsvinden. Daarom heeft het Osger Support Team een mooi boekje samengesteld met elf inspirerende ommetjes die voeren langs het vele fraais dat ons dorp te bieden heeft op het gebied van erfgoed, cultuur en natuur. Het zijn dwaaltochten die iedereen op zijn of haar eigen moment kan lopen of fietsen.

“Het is een instructief en educatief boekje geworden”, zei Hofdijk. “Net als het thema van dit jaar: Leermo(nu)ment. We zijn dankbaar dat we de ommetjes van het MEC als basis mochten gebruiken. Zelf hebben we er nog twee tochten aan toegevoegd.”

De dwaaltochten voeren onder andere langs Oud-Poelgeest, de Groene Kerk, Nieuw Rhijngeest en ‘scholen van vroeger’.

Wethouder Huizing sprak zijn waardering uit over het boekje. “Fijn dat het een tijdloos geheel is geworden. Mooi om te zien dat de coronacrisis ook creatief maakt.” De positieve betekenis van ‘dwalen’ stond hem ook wel aan. “Als tegen mij gezegd wordt: ‘Wethouder, u dwaalt’, is dat vaak minder positief. Deze vorm van dwalen doet mij aan mijn kindertijd in Oegstgeest denken.”

De routes zijn te vinden op www.openmonumentendagoegstgeest.nl én in het gratis verkrijgbare boekje (bij de Oegstgeester boekhandels en op openbare locaties).

Meer berichten