Logo oegstgeestercourant.nl

Willem de Bondt schrijft gedichtenbundel De Onderweg

  Cultuur
Foto:

Op 26 november presenteert Willem de Bondt zijn nieuwe gedichtenbundel De Onderweg in het Dorpscentrum.

Net als in zijn vorige bundel Vandaar!, combineert Willem beelden en woorden. Ditmaal laat Willem tussen het beeld en het gedicht een dialoog ontvouwen. Als je in deze bundel stapt, word je uitgenodigd om in je eigen binnenwereld je eigen dialoog te vervolgen. Een avontuurlijke toch. En het mag in dit verband vermeld, dat hij de bundel De Onderweg heeft opgedragen aan zijn kinderen met de zin: reizen doe je niet alleen.

Willem heeft ervoor gekozen om deze presentatie in Oegstgeest te doen. Hij wil zo het schrijversdorp Oegstgeest eren en daarmee de schrijvers en dichters, die hier hun verrijkende werk hebben voortgebracht.

Ga mee op reis en ontdek je eigen dialoog

De schrijver werkt bij Plata Opleidingen, school voor bewustwording en verandering, in Leiden. Veel van zijn gedichten staan in verband met zijn werk als trainer en coach bij dit instituut. Zingeving, verbinding en leiderschap zijn belangrijke thema's die hij met cliënten en leergroepen onderzoekt. Willem richt zich daarbij op de samenhang tussen de buitenwereld en de binnenwereld. Veranderingen die we in het leven willen bewerkstelligen vragen dat deze beide werelden op elkaar zijn afgestemd. De Onderweg is van dit veranderingsproces een verslag.

Achtergrond

Willem de Bondt is geboren in Den Haag op 7 oktober 1955. Hij is getrouwd, vader van vier dochters en opa van twee kleinzoons. Hij woont sinds 1983 in Oegstgeest, waar hij zich aanvankelijk een 'passant' voelde. Inmiddels heeft hij er zijn plek gevonden. Zijn tweede thuis is Terschelling, waar hij veel inspiratie vindt voor zijn werk als schrijver/dichter en als trainer/coach.


Focus

'In de ontmoeting met zichzelf ontdekt de mens zijn inspiratie'. In zijn werk als coach en trainer is hij gericht op de verbinding tussen 'ik' en 'zelf'. Om vanuit die innerlijke verbinding het contact met de ander aan te gaan: uitnodigend, onderzoekend, doelgericht. Voor Willem is contact hèt sleutelwoord tot succes. Dit geldt volgens hem op ieder gebied.

De Onderweg

Een gevleugelde uitspraak van Willem is: "Als de binnenwereld erbuiten wordt gelaten, dan blijft het verlangen uit beeld en komt de gewenste verandering niet tot stand." Het is deze uitspraak die met de gedichtenbundel De Onderweg tot uiting komt. In deze bundel combineert Willem foto's en gedichten die een onderlinge dialoog aangaan. Zijn uitnodiging aan de lezer is om mee op reis te gaan en de eigen dialoog erin te ontdekken. Zijn fascinatie voor veranderingsprocessen kijkt als het ware door het raam naar binnen: wat verandert er echt?

www.willemdebondt.nl

De presentatie van gedichtenbundel De Onderweg van Willem de Bondt vindt plaats op dinsdag 26 november in het Dorpscentrum, Lijtweg 9, in Oegstgeest. Inloop 16.30 uur. Presentatie 17.15 uur.

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden via: www.plataopleidingen.nl/boekpresentatie.


Café Scarabee over werken na kanker

Kanker heeft een enorme impact op het leven en zeker ook op de terugkeer naar werk. Inloophuis Scarabee organiseert daarom op maandag 24 november 2019 een informatieavond over 'werken na kanker'. Ingrid van Ham, loopbaanadviseur en re-integratiedeskundige, zal ingaan op tal van vragen en problemen die bij terugkeer naar werk spelen: te snel te veel willen doen, moeite hebben met concentratie, het gevoel hebben tekort te schieten, gauw moe zijn. De avond is gratis toegankelijk en staat open voor kankerpatiënten en hun naasten. Er is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen.

De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Locatie: Inloophuis Scarabee, Oude Vest 17 in Leiden. Deelname is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via info@inloophuisscarabee.nl. Meer info op www.inloophuisscarabee.nl.

Meer berichten