Logo oegstgeestercourant.nl

Pop-up Leeskring Winterbloei bij de Jan Wolkersboom

  Cultuur
Foto:

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de Bibliotheek Bollenstreek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers aan (nieuwe) leden cadeau met als titel 'Winterbloei'.

Donderdag 28 november van 10.30 tot 12.00 uur bij MEC Oegstgeest is de Pop-up leeskring over het boek Winterbloei. "Heb je het boek Winterbloei gelezen en wil je met andere enthousiaste lezers leeservaringen uitwisselen over de verhalen, brieven, essays, dagboekfragmenten en gedichten van Jan Wolkers over de natuur? Kom dan naar deze Pop-up leeskring op locatie, dichtbij 'de Jan Wolkersboom'."

Jan Wolkers, natuurmens in hart en nieren, groeide op in Oegstgeest. In zijn jeugd kwam hij vaak op landgoed Oud-Poelgeest, vanwaar hij uitzicht had op de Oegstgeester ijsbaan en op een bijzondere eik, die hij vaak heeft getekend.

Tegenwoordig heeft het ijsclubgebouw in Oegstgeest een tweede bestemming: het Milieu Educatie Centrum. De natuur staat daar centraal en omdat de Eik van Wolkers er pal naast staat, is dit een uitgelezen locatie voor deze eenmalige leeskring.
Heb je zin om mee te praten over Winterbloei op deze bijzondere plaats? Meld je dan aan en kom op 28 november naar het Milieu Educatie Centrum in Oegstgeest. Aanmelden kan op onze website www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Locatie: Milieu Educatie Centrum Oegstgeest
Datum: 28 november
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Kosten: € 4,00 leden | € 5,00 niet-leden

Meer berichten