Opening tentoonstelling als aftrap Waanzinnige Wolkers Week | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Karina Wolkers opende de tentoonstelling.
Karina Wolkers opende de tentoonstelling. (Foto's: Willemien Timmers)

Opening tentoonstelling als aftrap Waanzinnige Wolkers Week

  Cultuur

Op maandag 23 september werd in de Universiteitsbibliotheek in Leiden de tentoonstelling 'Zeven gezichten van Jan Wolkers' geopend door Karina Wolkers. "Fijn dat de collectie van Jan Wolkers nu beschikbaar is voor iedereen", sprak bibliothecaris Kurt de Belder.

Conservator Mart van Duijn noemde het grote en rijke Wolkersarchief een 'veelkoppig monster'. "Het archief is nu beschikbaar voor onderwijs en onderzoek. Maar het monster mag dan wel in Leiden zijn, het is nog niet getemd."

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september is Leiden het toneel van de Waanzinnige Wolkers Week. Vijf dagen lang zal de stad bruisen van allerlei Wolkers-activiteiten. Bekijk het programma op de website www.wolkersinleiden.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>