Logo oegstgeestercourant.nl
Jolanda Meerman, cliënte bij GGZ Rivierduinen, overhandigt de opbrengst van haar expositie aan het Rode Kruis.
Jolanda Meerman, cliënte bij GGZ Rivierduinen, overhandigt de opbrengst van haar expositie aan het Rode Kruis. (Foto: )

Opbrengst expositie Jolanda Meerman overhandigd aan Rode Kruis

  Cultuur

Jolanda Meerman, cliënte bij GGZ Rivierduinen, heeft de opbrengst van haar expositie overhandigd aan het Rode Kruis. Met de verkoop van veertig tekeningen heeft ze in totaal 300 euro opgehaald.

De tekeningen van Jolanda waren te zien in Het Kruispunt in Oegstgeest. De expositie was een groot succes: binnen een mum van tijd waren alle tekeningen uitverkocht. Het Rode Kruis was verheugd over het initiatief en de opbrengst en kwam dan ook graag langs om het persoonlijk in ontvangst te nemen.

Na het officiële overhandigmoment liet Jolanda haar andere tekeningen zien. Daarbij lichtte ze haar beweegredenen toe: "Mijn leven is niet zinloos, er zijn zoveel goede doelen voor mensen die in de verdrukking zitten. Door te tekenen kan ik geld verzamelen om aan goede doelen te geven. Zo doe ik toch iets om de wereld mooier te maken". Daarnaast is Jolanda al enkele jaren gestopt met roken. Het geld dat ze daarmee bespaart doneert ze ook aan een goed doel.

Jolanda heeft de expositie samen met geestelijk verzorger Jan Biemans georganiseerd. De opbrengsten doneert ze aan het Rode Kruis, om zo kinderen die door oorlog of natuurgeweld zijn getroffen een steuntje in de rug te kunnen geven. Jolanda werkt ondertussen verder aan nieuwe tekeningen, die ze volgend jaar weer wilt exposeren.

Meer berichten