'I'm not zo zielig' - Theater in het Dorpscentrum op 21 juni | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Schrijver en theatermaker Tommy Sherif.
Schrijver en theatermaker Tommy Sherif. (Foto: Willemien Timmers)

'I'm not zo zielig' - Theater in het Dorpscentrum op 21 juni

  Cultuur

Op vrijdag 21 juni presenteert de '999 geen dienst studio' de unieke show 'I'm not zo zielig'. 'If you want to see us, look in the mirror' is de ondertitel.

Drijvende krant achter deze opvoering is Oegstgeestenaar Tommy Sherif (33).
Omdat hij in 2011 actief betrokken was bij de revolutie in Egypte en contacten had met de gekozen president Mohamed Morsi, kwam Tommy's leven in gevaar bij de staatsgreep die het leger in juli 2013 tegen de president pleegde. "Ik werd gekidnapt en gemarteld, en werd uiteindelijk vrijgelaten om als spion voor hen aan de slag gegaan. Omdat ik dat niet wilde, moest ik een ander plan verzinnen. Na zes weken ben in gevlucht naar Holland." De artistieke Egyptenaar kwam via Schiphol in een AZC in Dronten terecht. Een situatie waar hij erg aan moest wennen, en die veel moeilijke en grappige situaties opleverde, die hij ook in zijn toneelstuk vertelt.
Uiteindelijk kreeg hij in september 2015 een woning in Oegstgeest, maar erg gelukkig was hij niet. "Voetbal was mijn redding. Via vluchtelingenwerk ben ik bij Vv Oegstgeest gaan spelen, dat heeft mij erg goed gedaan."
Al snel pakte hij zijn eigen vak, schrijver, theatermaker en onderzoeker, weer op. Hij maakte diverse theaterstukken, werkte mee met 'De Asielzoekmachine', en zette zich in om verhalen te vertellen op middelbare scholen.

Dit jaar begon hij met zijn eigen '999 geen dienst studio', en gaat hij met de show 'I'm not zo zielig' het land door. Op vrijdag 21 juni speelt Tommy Sherif samen met onder andere Kevin van der Meij, Yamen Darwish, Nazer Al Fout, Yusuf Suali en Dejen Haile in Dorpscentrum Oegstgeest. "We spelen een stuk in drie delen: 'Ik en ik', 'Vluchtelingen got talent' en het toneelstuk 'I'm not zo zielig'. In dat laatste stuk speel ik mijzelf, maar speelt Kevin zes karakters in dertig minuten."
"It is a show full of entertaining: stand-up comedy, music, singing and a short play. Stories based on true events, stories we live every day, stories from different people but in the end they're all connected together. Even when life is hard and difficult, there is another side of the story, where there is hope and creativity", aldus de aankondiging.

Belangrijkste boodschap: hoor niet over ons, praat met ons, leer ons kennen. Na alles wat er is gebeurd en wat zal komen zeggen zij: I am not Zo Zielig! Een authentieke kijk in het werkelijke leven van een vluchteling: niet zonder humor en professioneel geënsceneerd.


Cultuurfonds Oegstgeest ondersteunt deze voorstelling van harte, evenals Lokaal Fonds Oegstgeest en Fonds 1818. "Wij hopen dat de zaal van het Dorpscentrum op 21 juni helemaal vol zit", aldus Jetteke Bolten van het Cultuurfonds.

I'm not 'Zo Zielig': door Tommy Sherif en Kevin van der Meij
Dorpscentrum Oegstgeest - 21 juni 2019
Aanvang: 20.00 uur
Tickets: €12,- aan de zaal

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>