Beatrice de Graaf in Dorpscentrum | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Beatrice de Graaf in Dorpscentrum

  Cultuur

Op uitnodiging van de Rijnlandse boekhandel is de bekende hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf op donderdag 11 april te gast in Oegstgeest. Die avond geeft zij een lezing in het Dorpscentrum Oegstgeest.

De aanleiding is het verschijnen van haar boek 'Tegen de terreur' in 2018 over hoe Europa veilig werd na Napoleon. Wat gebeurde er nadat Napoleon in 1815 definitief werd verslagen? Na 25 jaar van oorlog en chaos verlangde de bevolking naar rust en veiligheid. Een nieuwe Europese Verdedigingsgemeenschap werd opgericht. Met behulp van allerlei nieuwe instrumenten – paspoorten, optische telegrafen, gezamenlijke grenscontroles en het razendsnel verspreiden van signalementen – werd het inderdaad veilig. De veiligheid werd duurbetaald, met internationale leningen en afgedwongen Franse herstelbetalingen.
Maar werd de terreur werkelijk bezworen? En legde dit systeem de basis voor ons huidige veiligheidsbestel? Op basis van nooit eerder onderzochte bronnen reconstrueert Beatrice de Graaf magistraal en tot in detail deze eerste gezamenlijke Europese strijd tegen de terreur.
Beatrice de Graaf (1976) is hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen van de Universiteit Utrecht. Zij onderzoekt de geschiedenis van terrorisme, oorlog en geweld – en is vooral geïnteresseerd in de strijd daartegen. Ze was fellow aan Cambridge University, treedt regelmatig op als terrorisme-expert (bv DWDD en Nieuws-uur).
Deze bijzondere avond begint om 20.00 uur en kaarten à € 7.50 zijn te koop bij de Rijnlandse Boekhandel of reserveren via info@rijnlandseboekhandel.nl of via de app 071-5172271.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>