Geslaagde wijn- en spijsavond China House | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Ka Lun Ip (China House) had een prachtig menu samengesteld. Vinoloog Argo Porte schonk de wijnen.
Ka Lun Ip (China House) had een prachtig menu samengesteld. Vinoloog Argo Porte schonk de wijnen. (Foto's Willemien Timmers)

Geslaagde wijn- en spijsavond China House

  Cultuur

Ruim dertig gasten genoten op woensdag 27 maart van een heerlijke wijn- en spijsavond bij Kantonees Specialiteiten Restaurant China House aan de Ommevoort.

Eigenaar Ka Lun Ip was al weken bezig om voor zijn gasten een perfect menu samen te stellen, waarbij vinoloog Argo Porte prachtige wijnen had uitgezocht.
Bij elk gerecht werden twee wijnen geschonken, die beide anders smaakten, en ook andere smaken naar boven brachten. Over wat nu de lekkerste wijn bij welke gang was, werd volop gediscussieerd, en later ook op papier meegegeven aan Ka Lun Ip. "Daar leer ik weer veel van, en kan ik wijn wijnkaart op aanpassen."
Gasten kregen onder andere ba pao, Iberisch buikspek, black tiger garnalen en coquilles. Daarbij legde Argo Porte uit wat er voor wijn geschonken werd. De wijnen kwamen van over de hele wereld, onder andere uit Frankrijk (Cote de Gascogne) , Argentinié (een Malbec-wijn), Libanon (Chateau Musar), Italië (Ferrari) en Zuid-Afrika (Warwick Chardonnay). Ook voor de leek was de uitleg bij de wijnen goed te begrijpen, en leverde het mooie tafelgesprekken en discussies op.

Ka Lun keek vermoeid, maar tevreden terug op een lange avond in de keuken, en nam dankbaar de complimenten over de gerechten en de combinaties met de wijnen in ontvangst. "Bij China House kunnen gasten overigens altijd genieten van tien verschillende wijnen per glas, en de gastheer is altijd bereid om goede wijntips te geven." (WT)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>