Bandavond FBL: een nieuw tijdperk | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl

Bandavond FBL: een nieuw tijdperk

  Cultuur

"Een nieuw tijdperk" is het thema van de jaarlijkse bandavond van de Drumfanfare FBL. Dit thema is niet zomaar gekozen. Deze bandavond vol goede mars- en blaasmuziek staat dit jaar geheel in het teken van het begin van een nieuw tijdperk in de geschiedenis van FBL.

Voor het eerst sinds 21 jaar staat FBL muzikaal onder leiding van twee nieuwe dirigenten: Michel de Haas en Stefan Selier en samen zijn zij nu verantwoordelijk voor de nieuwe 'sound' van FBL. De bandavond vindt plaats op zaterdag 30 maart in de aula van het Da Vinci-college in de Kagerstraat 7 in Leiden en begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

De bekende Leidse Drumfanfare organiseert ieder jaar een concertavond voor familie, vrienden, donateurs en andere geïnteresseerde muziekliefhebbers. Ook dit jaar is dat weer het geval. Met de bandavond geeft FBL haar achterban een inkijkje in haar veelzijdige repertoire. Voor de eerste keer vindt die nu plaats in de aula van het Da Vinci-college in de Kagerstraat.

In 2018 nam FBL na 21 jaar afscheid van haar muzikaal leider. Daarna is de muzikale leiding overgedragen aan een nieuw talentvol duo. Michel de Haas en Stefan Selier. Michel de Haas is een gelouterde professionele dirigent met vele jaren ervaring in het dirigeren van harmonieën en fanfares. Stefan Selier is een talentvolle jonge beginnende dirigent/arrangeur uit Leiden. In het afgelopen jaar heeft de ervaren Michel zich geconcentreerd op de ontwikkeling en de opleiding van de jonge Stefan. Een heus opleidingstraject binnen de geledingen van FBL. Daarnaast zijn in de loop van 2018 ook twee andere muziekinstructeurs bij FBL begonnen: Jan Arts (slagwerk) en Adriënne Selier (fluit/sax).

Speciale aandacht wordt ingeruimd voor het leerlingenorkest dat FBL heeft.

Het concert op zaterdag 30 maart begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Buiten

Na deze bandavond zal FBL weer veel buiten te zien zijn. Zo neemt zij deel aan het bloemencorso in april. Daarnaast staan in april drie optredens met Claudia de Breij op het programma. Alle drie in een uitverkochte Leidse Schouwburg.

Nieuwe leden

Drumfanfare FBL wil graag groter worden. Nieuwe leden kan zij dan ook goed gebruiken. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes die interesse hebben in een muzikale carrière bij FBL kunnen zich melden via aanmelden@drumfanfarefbl.nl of via 06-23857095. Muzikale voorkennis is niet vereist.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>