Matthijs Huizing neemt grote boekenlegger in ontvangst ter gelegenheid van Boekenweek
Logo oegstgeestercourant.nl
Wethouder Huizing neemt een grote boekenlegger in ontvangst van René Koek. Marjolijn van der Jagt kijkt toe. | Foto's Willemien Timmers
Wethouder Huizing neemt een grote boekenlegger in ontvangst van René Koek. Marjolijn van der Jagt kijkt toe. | Foto's Willemien Timmers (Foto: )

Matthijs Huizing neemt grote boekenlegger in ontvangst ter gelegenheid van Boekenweek

  Cultuur

Afgelopen zaterdag nam wethouder Matthijs Huizing (cultuur) in de Rijnlandse boekhandel symbolisch een reusachtige boekenlegger in ontvangst uit handen van boekhandelaar René Koek. Dit ter gelegenheid van de opening van de 84e Boekenweek die van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart plaatsvindt.

Het thema van deze Boekenweek is 'De moeder de vrouw'. "Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. De moeder de vrouw. Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden? Een relevante vraag waar je heel verschillend op kunt antwoorden; een onderwerp dat net zo veelzijdig is als dat er moeders en vrouwen zijn", aldus boekenweek.nl.

Oegstgeest

Alle klanten van de Rijnlandse Boekhandel ontvangen bij hun boekaankoop de in de boekenweek naast het Boekenweekgeschenk (Jas van belofte van Jan Siebelink) een boekenlegger die verwijst naar de korte film 'Schrijversdorp Oegstgeest' die te vinden is op YouTube.

De boekenlegger is de eerste in een serie, die de komende jaren periodiek wordt uitgegeven door de Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest in samenwerking met het Cultuurfonds Oegstgeest.

Op de boekenlegger wordt verwezen naar de schrijvers Jan Wolkers, Frédéric Louis Bastet en Frits Bernard Hotz. Alle drie ontvingen zij de P.C. Hooftprijs voor hun hele oeuvre. "Oegstgeest heeft veel schrijvers voortgebracht en doet dat nog steeds", aldus de legger.

Dichters

Iedere volgende boekenlegger bevat een gedicht van een Oegstgeester schrijver. Belangstellende dichters uit Oegstgeest kunnen voor deze serie een gedicht aandragen. Een deskundige jury maakt een selectie van de aangeboden gedichten. Voor nadere informatie en het aandragen van gedichten kunt u mailen naar info@dorpsmarketingoegstgeest.nl.

Sleutelhanger

Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe Oegstgeest sleutelhanger met daarop 'Terug naar Oegstgeest' te introduceren. Nieuwe bewoners zullen deze op de komende bewonersavonden overhandigd krijgen.

Meer berichten