Muzikale Muurgedichten in Beeld op straat en op school | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
'Elke dag', het nieuwe muurgedicht van Anke Kuypers op de muur van Jan Wolkerslaan 17 is bijna klaar.
'Elke dag', het nieuwe muurgedicht van Anke Kuypers op de muur van Jan Wolkerslaan 17 is bijna klaar. (Foto: Jetteke Bolten)

Muzikale Muurgedichten in Beeld op straat en op school

  Cultuur

'Elke dag', het nieuwe muurgedicht van Anke Kuypers op de muur van Jan Wolkerslaan 17 tegenover de Daltonschool en basisschool Joris Witte in Haaswijk is bijna klaar.

De middelste en de laatste woorden 'alledaagse het bijzonderste gewoon' zijn al te lezen. Niet het gedicht maar de stand van de steiger bepaalt immers de volgorde van het schilderen. De in Oegstgeest geboren en getogen beeldend kunstenaar Bastiaan de Wit heeft het weer toch nog mee: vanaf 28 oktober stond de steiger gereed om aan het werk te gaan. De eveneens Oegstgeester musicus en componist Hilmar Leujes zet het gedicht op muziek. En straks kun je via een QR-code het gedicht, de muziek en het beeldverhaal zien en horen op je smartphone. Dat is de bedoeling. En voor dat plan is OMA (Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité), gesteund door Cultuurfonds Oegstgeest, genomineerd voor het Rabobank Wensenfonds 2018.
Van Anke Kuypers is het eerste muurgedicht dat op deze manier te beleven zal zijn. Het wordt een fiets- of wandeltocht door Oegstgeest met muurgedichten op muziek en in beeld. Ook een tweejaarlijkse gedichtenwedstrijd op de basisscholen voor de groepen 5-8 aan de hand van lesbrieven is in de plannen opgenomen.

"Als u deze openbare én leerzame kunstbeleving ook een prima bestemming vindt voor het Rabobank Wensenfonds, stem dan - als je bij de Rabobank bankiert - op OMA/CfO en de Oegstgeester muzikale muurgedichten in beeld, op straat en op school", aldus Jetteke Bolten, voorzitter van het Oegstgeester Cultuurfonds.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>