Lekker lezen, tips van de bieb! | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Hans Portengen, directeur van Bibliotheek Bollenstreek.
Hans Portengen, directeur van Bibliotheek Bollenstreek. (Foto: Arie Kievit)

Lekker lezen, tips van de bieb!

  Cultuur

Regio • November is de maand van Nederland Leest en dit jaar is het thema voeding. Het Geschenkboek Je bent wat je leest is geen klassieke titel maar een compilatie over voeding van vijf (bekende) specialisten. Dit boekje is in de maand november gratis op te halen bij de bibliotheken. Deze week zijn onze boekentips ook een compilatie van voor u bekende tipgevers uit de Bibliotheek Bollenstreek.

Ronald Giphart: Troost

Hans Portengen, directeur Bibliotheek Bollenstreek: "Met Ronald Giphart deel ik de liefde voor koken. Toen ik vijftig werd, kreeg ik van mijn vrouw een diner bij De Librije in Zwolle. Wat ik gegeten heb, weet ik niet meer, wel dat het heel bijzonder en lekker was. Troost gaat over die culinaire wereld: een succesvolle kok gaat ten onder nadat hij een kookshow op televisie heeft gekregen, en zijn roem en ijdelheid zich tegen hem ziet keren. Smaakvol boek met een boodschap, dat je met (lees)honger terzijde legt."

Ernest van der Kwast: De ijsmakers

Dionne Dinkhuijsen, programmamanager Bibliotheek Bollenstreek: "Een Italiaanse familie, vier generaties lang ijsmakers met een ijssalon in Rotterdam. We volgen de levens van de broers Luca en Giovanni. Luca neemt de ijssalon over en Giovanni kiest een ander pad, dat van de poëzie. Het verhaal gaat over het zware werk in de ijssalon, hoe Luca het meisje krijgt en Giovanni de zoon. Een grappig en ontroerend boek over keuzes maken, veranderingen en het volgen van je hart. Dit smaakt naar meer…"

Herman Koch: Het diner

Jacqueline van Sprang, Bibliotheek Voorhout: "Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen en vermijden het onderwerp waar ze eigenlijk over zouden moeten praten; hun vijftienjarige zoons. Wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Het diner is een roman met verschillende gangen, beginnend bij het aperitief en eindigend bij de fooi. Een spannend én geestig én beangstigend boek, waarbij je je af gaat vragen: hoe ver ga je zelf om je kind te verdedigen?"

Renate Dorrestein: Het hemelse gerecht

Anne van den Dool, schrijfster: "Roman van de onlangs overleden schrijfster Renate Dorrestein. De zussen Ange en Irthe koken de sterren van de hemel in hun magnifieke restaurant. Op zolder bewaren zij echter een spannend geheim: een man, hun beider geliefde, die ze laten leven op water en brood. Vanaf het moment van zijn opsluiting stapelen de problemen zich op en drijven de zussen zichzelf steeds verder in het nauw."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>