Kinderboekenweek: Tijdloze kinderboekentips | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Annemiek Hermsen
Annemiek Hermsen (Foto: pr)

Kinderboekenweek: Tijdloze kinderboekentips

  Cultuur

Op 3 oktober start de Kinderboekenweek, de jaarlijkse Boekenweek voor kinderen. Daarom deze week boekentips met klassieke kinderboeken!

Annemieke Hermsen: "Ik ben manager frontoffice bij de Bibliotheek Bollenstreek. Als kind las ik al graag. Deze keer geeft ik een paar mooie en tijdloze kinderboekentips uit mijn eigen jeugd."

Astrid Lindgren

Ronja de roversdochter

Een verhaal over twee roversfamilies in een bos, die proberen te verbroederen, en waar subtiel nog wat levenslessen in op te rapen vallen. Dochter Ronja en zoon Birk wensen de traditie van rivaliteit tussen hun beider families niet voort te zetten. Ze redden elkaars leven, verklaren zich broer en zus en verspelen daardoor (tijdelijk) de ouderlijke liefde. Door hun vasthoudendheid en overtuiging brengen ze de families tot elkaar. Een boek dat kinderen vanaf ca. 10 jaar in zijn ban zal houden.

Dick Bruna

Het huis van Nijntje

Wie is er niet groot mee geworden? Dit boekje laat zien waar Nijntje woont, hoe ze eet, waar ze haar speelgoed en haar jurken opbergt en waar ze slaapt. Door het herkenbare patroon zullen peuters al snel, na een paar keer voorlezen, het ritme en het rijm te pakken hebben. Voorlezen wordt zo samen lezen. Vanaf ca. 2 jaar.

Roald Dahl

Matilda

Matilda is een hoogbegaafd kind. Ze kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was en lezen met drie jaar. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan de lieve juffrouw Engel: Bulstronk houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Vanaf ca. 10 jaar.

Kinderboekenweek in de Bibliotheek in Oegstgeest 'Kom erbij!'

De Kinderboeken loopt dit jaar van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober. Nederlandse kinderboeken met het thema vriendschap staan centraal. In de Bibliotheek in Oegstgeest kunnen kinderen meedoen met activiteiten, waarmee kinderen weer op een andere manier kennismaken met verhalen en boeken.

Op de cover
Voor iedereen die het leuk vindt om zelf eens op de omslag van een boek te staan: bezoek tijdens openingstijden gratis de fotografiehoek in de bibliotheek en kies een boek uit een lijst van ruim 50 titels. De persoonlijke cover komt wordt dan via de mail toegestuurd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>