Rob Wareman wint 'Europese' fotowedstrijd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Winnaar Rob Wareman en model Chicca Carvelli houden trots de wisselprijs vast. | Foto Wil van Elk
Winnaar Rob Wareman en model Chicca Carvelli houden trots de wisselprijs vast. | Foto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Rob Wareman wint 'Europese' fotowedstrijd

  Cultuur

Wethouder Matthijs Huizing reikte zondagmiddag 9 september aan Rob Wareman de eerste prijs uit van de fotowedstrijd waaraan negen leden van de Fotoclub Oegst­geest deelnamen. De portretten waren tentoongesteld van woensdag 5 tot en met woensdag 12 september in het gemeentehuis.

Door Wil van Elk

Matthijs Huizing genoot zichtbaar van een van zijn eerste officiële handelingen als nieuwe wethouder in Oegst­geest. Hij zat samen met Rianne Meester, Saskia Baatenburg de Jong en Stefan van Ruijven in de jury, en presenteerde de negen foto's waarbij de aanwezige makers daarvan toelichtten hoe zij het portret maakte. Georgette van Beelen werd derde, Joost Ligthart tweede en Rob Wareman eerste. Hij nam de wisseltrofee in ontvangst van Maaike Hart-Roos die vorig jaar de prijs won tijdens de eerste deelname aan het Open Monumenten en Osger Weekend van de fotoclub. Het thema was toen 'Bruggen in Oegst­geest.

De wisselprijs is een tot de verbeelding sprekende zware Russische analoge camera Zenit-E, met lens, die op een plankje is bevestigd met de titel 'Wisselprijs Fotoclub Oegst­geest'. "Ik krijg de camera weer terug", zei Rob Wareman lachend. Hij was het die vorig jaar de camera hiervoor beschikbaar stelde.

Ieder van de negen clubleden portretteerde een Europeaan in Oegst­geest, al doende de opdracht die moest voldoen aan het thema van de Open Monumentendagen. Pauline Quéré portretteerde Sandrine Florquin (52). Zij komt uit de plaats Mouscron in België, en woont sinds 1998 in Oegst­geest. Joop Verdonk maakte een foto van Annette Endruschat, Duitse van geboorte maar al jaren wonend in Oegst­geest. Joost Ligthart fotografeerde Anke Weber Smit, geboren in Wolfsburg (Nieder-Sachsen) in Duitsland. Via Engeland en Noorwegen is zij naar Nederland gekomen. Zij woont in Oegst­geest sinds 2013. Georgette van Beelen zette de op 2 januari 2018 geboren Thomas Ottaviani wederom in het nieuws. Hij is de eerste Oegst­geester burger van dit jaar. Rob Wareman maakte de winnende foto van Chicca Carvelli, geboren in Potenza, een kleine stad in het zuiden van Italië en sinds 22 jaar in Nederland en sinds ongeveer acht jaar in Oegst­geest. Wim de Winter kreeg David Prendergast voor zijn camera. Geboren in Kilkenny, Republic of Ireland en werkzaam bij hem op de volkstuin. Jan Willem van Heurn fotografeerde Marina, zij komt oorspronkelijk uit Rusland en doet, naast haar vaste baan, vrijwilligerswerk bij de SOEK (Stichting Oegst­geester Kringloop). Wil van Elk trof tijdens een naturalisatiebijeenkomst Robert Gelsthorpe die uit Engeland komt en Europeaan wil blijven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>