Patrick Verzijden: 'Het geeft me veel voldoening om de juiste hits op het juiste moment te draaien.' | Foto Willemein Timmers
Patrick Verzijden: 'Het geeft me veel voldoening om de juiste hits op het juiste moment te draaien.' | Foto Willemein Timmers

Patrick Verzijden organiseert dansfeesten voor dertigplussers

Cultuur

Wat doe je als je de dertig gepasseerd bent, en je kunt als Oegstgeestenaar in de Leidse regio niet uit op de manier die je zou willen? Dan ga je je eigen dansfeesten organiseren.

Ondernemer Patrick Verzijden startte in 2010 De Leidse Danssalon. "Als je eenmaal voorbij de dertig bent, kun je uit eten, naar de film of naar het theater. Maar lekker dansen kun je hier in de regio niet zo snel. Je kunt misschien wel naar Amsterdam, maar dat is voor velen toch een brug te ver. Voor je het weet zit je weer een avond op de bank. Ik mopperde daar wel eens over, maar besloot het heft in eigen handen te nemen na een lezing die ik bijwoonde. Dat ging min of meer over de vragen die je jezelf op je sterfbed stelt: 'waarom heb ik niet gedaan wat ik werkelijk wilde doen'. Toen ben ik, naast mijn dagelijkse bezigheden, een dj-cursus gaan volgen en ben langzamerhand mijn eigen professionele spullen aan gaan schaffen. Het is eigenlijk een geweldige tijd om op deze manier met muziek bezig te zijn; je hoeft geen koffers vol met platen of CD's meer mee te slepen."


Vanaf het begin waren de feesten een succes. Verzijden, die zichzelf ook als dj verhuurt, organiseert nu zo'n tienmaal per jaar De Leidse Danssalon waar hij danshits van nu en toen draait met veel afwisseling. "Ik vind het echt geweldig om mijn publiek een leuke avond te bezorgen, waarbij ze even helemaal los kunnen gaan."
Doelbewust beginnen de dansfeesten voor dertigplussers om 21.00 uur, en wordt om één uur 's nachts de laatste plaat gedraaid. "Je merkt dat het relatief vroege begin en einde gewaardeerd wordt. Vaak moet de oppas worden afgelost, en zijn er de daaropvolgende dagen weer veel verantwoordelijkheden." Lachend: "Je wordt toch ouder, en een nacht doorhalen trekken de meesten van ons niet meer."
In de wintermaanden organiseert Verzijden de Danssalon zo'n zes keer in het Leidse Scheltema. "In de zomer wijken we uit naar Blu Beach in Noordwijk, waar je al dansend de zon onder kan zien gaan."

De gratis zomerse edities van de Leidse Danssalon in Noordwijk zijn op 21 juli en op 4 en 25 augustus. "Het worden weer mooie feestjes. Het geeft me super veel voldoening om de juiste hits op het juiste moment te draaien zodat gasten de avond van hun leven beleven."

(Willemien Timmers)

Uit de krant

Uit de krant