Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: pr

Lekker (thrillers) lezen, tips van de bieb!

  Cultuur

Bibliotheek • Els Roes is sinds tweeënhalf jaar met veel plezier vrijwilliger in de Bibliotheek in Voorhout. Ze houdt zich al ruim 25 jaar bezig met het lezen en recenseren van thrillers – aanvankelijk voor De Telegraaf en nu voor onder meer de thrillerbijlage van Vrij Nederland en haar blog Thrillers & Zo (www.thrillersenzo). Els is lid van de jury voor de Gouden Strop 2018. Voor de Spannende Boeken Weken van 6 tot en met 24 juni geeft zij hier haar leestips.

De officier | Robert Harris

Robert Harris staat bekend om zijn historische thrillers, die voor een groot deel zijn gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Zijn succesvolle boek De officier, over de beruchte Dreyfusaffaire, baseerde hij volledig op archiefvondsten en rechtbankverslagen. Alfred Dreyfus zat rond 1900 jarenlang onterecht vast op het beruchte Duivelseiland, omdat hij werd verdacht van spionage voor de Duitsers. Slechts één man bleef geloven in zijn onschuld. Harris' reconstructie van de gebeurtenissen laat zich lezen als een superspannende thriller.

De laatste meisjes | Riley Sager

Quincy Carpenter is een laatste meisje: zij overleefde als enige de moord op haar vriendengroep. Jaren later gaat het naar omstandigheden goed met haar – totdat een ander 'laatste meisje' wordt vermoord. Hierdoor komen de herinneringen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen uit Quincy's verleden weer terug. Helaas kunnen sommige dingen beter vergeten blijven. Riley Sager schreef een originele thriller met boeiende personages, maar bovenal een boek dat je pas kunt wegleggen als je het uit hebt.

Topman | Jens Lapidus

Met Topman rondde de Zweed Jens Lapidus zijn Stockholm Noir-trilogie af. Als bij een thrillerreeks het woordje 'noir' staat, gaat het niet om luchtige materie. Rauw, wreed en snel zijn woorden die beter passen bij zulke boeken. Dat geldt zeker voor Topman, waarin de personages van de vorige twee boeken ouder en wijzer terugkomen. Gebeurtenissen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, worden door Lapidus op knappe wijze met elkaar verbonden. Ook de voorgaande delen zijn warm aanbevolen!

Tip van de bieb: José Wehkamp, vestigingscoördinator Noordwijk 

Hush Hush Saga | Becca Fitzpatrick

Deze uit vier delen bestaande serie gaat over Nora Grey, die tijdens scheikundeles gekoppeld wordt aan Patch – geen doorsnee jongen, maar een gevallen engel. De match tussen de twee blijkt gedoemd te mislukken: er is een oorlog op komst tussen Nephilim en de gevallen engelen. Bovendien heeft ook Nora een verleden… Verslavend om te lezen, zeker voor fans van Twilight en Shadowhunters.

Meer berichten