Logo oegstgeestercourant.nl
Karin Slaughter. | Foto Alison Rosa
Karin Slaughter. | Foto Alison Rosa (Foto: Alison Rosa)

Thrillerschrijfster Karin Slaughter komt naar Oegstgeest

  Cultuur

De wereldberoemde thrillerschrijfster Karin Slaughter komt 17 juni naar Oegstgeest. Op een filmpje, te vinden op de facebook-pagina van de Rijnlandse Boekhandel, nodigt zij iedereen uit om haar te ontmoeten in Oegstgeest aan de Lange Voort van 11.30 tot 13.00 uur.


Op 12 juni verschijnt haar nieuwe boek Gespleten, een spannende thriller over het dubbelleven van moeder Laura waar dochter Andrea naar op zoek gaat. Wat heeft zij dertig jaar voor haar verborgen gehouden?
"We zijn zeer verheugd dat we Karin Slaughter te gast hebben in onze winkel", aldus René Koek. "Op zondag 17 juni (Vaderdag) zal ze haar nieuwe boek signeren en wellicht met u in gesprek gaan. Bij de Rijnlandse Boekhandel liggen gratis boekjes met daarin het eerste hoofdstuk van Gespleten en u kunt tegelijkertijd het boek reserveren zodat u er zeker van bent dat u een gesigneerd exemplaar ontvangt.
We zien u graag op zondag 17 juni (en natuurlijk ook eerder) aan de Lange Voort in Oegstgeest."

Karin Slaughter (Georgia, 1971) is een Amerikaanse thrillerauteur. Ze verwierf bekendheid met haar zesdelige Grant County-reeks, waarin kinderarts en lijkschouwer Sara Linton haar hoofdpersonage is. Het eerste deel Blindsighted (Nachtschade ) verscheen in 2001, het laatste deel Skin Privilege (Onaantastbaar ) in 2007. Slaughter schreef ook de tweedelige Atlantis-reeks met special agent Will Trent in de hoofdrol. Ze verweeft haar beide protagonisten in de in 2009 gestarte Georgia-reeks, waarvan het eerste deel Genesis onder de gelijknamige titel in Nederland werd uitgebracht.

De Zweedse filmmaatschappij Yellow Bird kocht de filmrechten van de Will Trent-thrillers, met de bedoeling dat Slaughter zelf het script zou schrijven en tevens als executive producer zou optreden.

Slaughters werk werd een aantal malen genomineerd met onder andere de Edgar Allan Poe Award, CWA Ian Fleming Steel Dagger en de CWA New Blood Dagger. Voor haar boek The unremarkable heart ontving ze in 2013 de Edgar Allan Poe Award voor Best short story. In 2015 werd ze wederom genomineerd voor de Edgar Allan Poe Award voor Coptown (Veroordeeld).

Haar thrillers worden wisselend ijzingwekkend, weergaloos spannend en gruwelijk genoemd. Ze werden in achtentwintig landen uitgegeven en verschijnen steevast op de nationale en internationale bestsellerslijsten. In totaal werden van haar boeken alleen al in Nederland meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Slaughter verwierf internationale faam, de titel 'Queen of suspense', een grote schare trouwe fans en veel lof van haar collega-misdaadschrijvers.

17 juni, 11.30 tot 13.00 uur.

Rijnlandse Boekhandel

Lange Voort, Oegstgeest

Meer berichten