Logo oegstgeestercourant.nl
De molen in het Irispark is komende zondag te bezichtigen. | Archieffoto Wil van Elk
De molen in het Irispark is komende zondag te bezichtigen. | Archieffoto Wil van Elk (Foto: Wil van Elk)

Molendag

  Cultuur

In het weekend van 12 en 13 mei is het Nationale Molendag. Het thema dit jaar is "Ontmoet de Molenaar". In de regio openen veel molens de deuren.

In Oegstgeest doet de Oudenhofmolen in het Irispark mee. Daar kunnen belangstellenden op zondag een rondleiding krijgen.

De Leidse molens die open zijn tijdens de Nationale Molendagen: Op zaterdag: Maredijkmolen (poldermolen) Zweilandlaan, molen-museum De Valk (korenmolen) 2e Binnenvestgracht (gratis entree), Stevenshofjesmolen (poldermolen) Henriëtte Bosmanpad (zendamateurs aanwezig), Stadsmolen (poldermolen) Gooimeerlaan en de De Rodenburgermolen Kanaalweg (is alleen van buiten te bekijken). Op zondag: Stevenshofjesmolen (poldermolen) Henriëtte Bosmanpad, Molen De Heesterboom (zaagmolen) Haagweg, Kikkermolen (poldermolen) Oegstgeesterweg, Molen De Put (korenmolen) Galgewater, Maredijkmolen (poldermolen) Zweilandlaan, Stadsmolen (poldermolen) Gooimeerlaan, Molen De Valk (korenmolen) 2e Binnenvestgracht en de Rodenburgermolen Kanaalweg (is alleen van buiten te bekijken).

www.molens.nl.

Meer berichten