Logo oegstgeestercourant.nl

Expositie cursisten Fem Stamkart in Dorpscentrum

  Cultuur
Kunstenares Fem Stamkart met cursisten en belangstellenden in de gang waar de kunstwerken hangen. | Foto Diderik Selier
Kunstenares Fem Stamkart met cursisten en belangstellenden in de gang waar de kunstwerken hangen. | Foto Diderik Selier (Foto: Diderik Selier)

Dinsdag 24 april waren enkele tientallen belangstellenden getuige van de opening van de expositie van werken van zestien cursisten die deelgenomen hebben aan de teken- en schildercursussen van bekende Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart in het Dorpscentrum.


In zijn openingswoordje sprak Pieter Hellinga (Dorpscentrum Oegstgeest) zijn bewondering en waardering uit voor de wijze waarop Fem Stamkart haar lessen verzorgt: "Zij weet haar cursisten op individuele wijze te begeleiden, waardoor er in dezelfde les met verschillende technieken gewerkt kan worden en iedereen op zijn/haar eigen niveau ondersteuning krijgt. Ook is zij al zo'n veertig jaar trouw aan de locatie aan de Lijtweg".

Fem Stamkart studeerde aan de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam en haalde haar L.O.- akte tekenen in Den Haag. Vanaf 1978 gaf de bij de Oegstgeester kunstenaarsvereniging Instock aangesloten kunstenares les aan ouderen in het Gemeentecentrum. Na ruim 25 jaar onder vlag van SWOO (tegenwoordig Stichting RADIUS Oegstgeest) en één jaar via K & O startte zij met het verzorgen van 'eigen' teken- en schildercursussen, waarvoor inmiddels vele tientallen belangstellenden zich lieten inschrijven: eerst in het Gemeentecentrum, tegenwoordig dus in het Dorpscentrum.

De schilderijen van deze expositie zijn gemaakt door Charles Arps, Vaclav Bouda, Jellie de Bondt, Colette Dekkers, Marian Duivesteyn, Thea Ekker van der Pas, Constance van Gogh, John Hulscher, Anne Kortman, Ingrid van der Linden, Cootje Lunsingh-Tonckens, Bep Muller, Gerard Overgoor, Carola Sibinga Mulder, Mies Snieder en Bep Snijders.

Nadat Pieter en Fem de toegangsdeuren tot de gang openden, kon iedereen de prachtige werkstukken van de cursisten gaan bewonderen.
Tot en met vrijdag 25 mei kan iedereen de prachtige werkstukken komen bekijken tijdens de openingstijden van het Dorpscentrum (Lijtweg 9, Oegstgeest).

Wie in het nieuwe seizoen wil deelnemen aan een teken/schildercursus op maandagmiddag of woensdagochtend in het Dorpscentrum kan zich al aanmelden via Fem Stamkart (071-5174973) of de Stichting Evenementen (071-5171540/www.st-evenementen.nl).

Meer berichten