Logo oegstgeestercourant.nl
FBL is vaste gast op Koningsdag in Oegstgeest. | Archieffoto Willemien Timmers
FBL is vaste gast op Koningsdag in Oegstgeest. | Archieffoto Willemien Timmers

Bandavond FBL: Marsmuziek en huldigingen

  Cultuur

'Honour and Glory is het thema van de jaarlijkse bandavond van de Drumfanfare FBL in Oegstgeest. Dit thema is niet zomaar gekozen. Deze bandavond vol goede marsmuziek staat dit jaar geheel in het teken van huldigingen. Er zijn maar liefst drie bijzondere jubilarissen in de vereniging. Eén viert zelfs zijn 50 jarig lidmaatschap. Daarnaast draagt dirigent Ronald Horsman na 21 jaar het dirigeerstokje over aan zijn opvolger. En daarom zal ook hij worden gehuldigd. De bandavond op zaterdag 7 april vindt plaats in de aula van Scholengemeenschap Duinzigt (Teylingencollege) aan de Wijttenbachweg 23 in Oegstgeest en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De bekende Leidse Drumfanfare organiseert ieder jaar een concertavond voor familie, vrienden, donateurs en andere geïnteresseerde muziekliefhebbers. Ook dit jaar is dat weer het geval. Met de bandavond geeft FBL haar achterban een inkijkje in haar veelzijdige repertoire. Voor de eerste keer vindt die nu plaats in de aula van Scholengemeenschap Duinzigt in Oegstgeest. De bandavond staat onder leiding van dirigent Ronald Horsman.

Het jaar 2018 is voor FBL een memorabel jaar. Er zijn maar liefst drie FBL-ers die een jubileum vieren. Een 25, een 40 en een 50-jarig lidmaatschap. De vele extra taken die deze leden binnen FBL doen zijn niet op één hand te tellen. Hiermee zijn het alle drie steunpilaren van de vereniging. Het muzikaal programma is aangepast aan deze jubilea. Omdat twee van de drie jubilarissen slagwerk spelen zullen er twee bijzondere slagwerknummers ten gehore worden gebracht. Eén door een reünieorkest van FBL-tamboers en één uitsluitend met vingers, handen en vuisten en dus zonder trommels. Daarnaast zal de filmmuziek van superheld 'Captain America' voor de jubilarissen worden gespeeld en 'This is what it feels like' van Armin van Buuren.

Net zo bijzonder als de jubilea is het afscheid van dirigent Ronald Horsman. Na 21 jaar draagt hij het dirigeerstokje nu over aan zijn opvolger Michel de Haas. En daarom zal ook Ronald worden gehuldigd. Een dirigent die 21 jaar bij één vereniging de muzikale leiding heeft is uniek in Nederland. Ronald Horsman was het muzikale geweten van FBL. Om die reden heeft FBL besloten om voor het afscheid van Ronald een jaar uit te trekken. Te beginnen met deze bandavond en daarna op verschillende feestelijke momenten in het komend jaar. Speciaal voor Ronald zullen de statige marsen 'Marching 2010' en 'Amsterdam' worden gespeeld en worden afgewisseld met medleys van Nederpopmuziek en van jaren 80 muziek.

Na afloop van het concert is er alle tijd om na te praten en zal zanger en entertainer Simon du Prie de avond verder muzikaal invullen. Het concert op zaterdag 7 april begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Drumfanfare FBL wil graag groter worden. Nieuwe leden kan zij dan ook goed gebruiken. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes kunnen zich melden via aanmelden@drumfanfarefbl.nl of via 06-23857095. Muzikale voorkennis is niet vereist.

Meer berichten