Logo oegstgeestercourant.nl

Exposities in de bieb

  Cultuur
Foto: PR

Van 1 maart tot en met 30 april zijn er weer twee bijzondere exposities in de bibliotheek van Oegstgeest aan de Lange Voort.

De aquarellen van vogels en viervoeters door Maria Laman De aquarellen zijn geïnspireerd door foto's in tijdschriften zoals Natuurbehoud en Vogels en door kalenders en de boeken en de foto's van vogelfotograaf Arie de Groot. Maria is geboren in 1932. Haar opleiding genoot ze in het Centraal Laboratorium voor onderzoek, conservering en restauratie van kunstvoorwerpen in Amsterdam. Gedurende 23 jaar heeft zij gewerkt als restaurateur in het Museum voor Volkenkunde in Leiden en heeft diverse traditionele Japanse kimono's gerestaureerd. Voor haar werk heeft zij veel gereisd, onder andere naar Nepal. Belangrijk was daar de traditionele, als huisarbeid uitgevoerde productie van papier en het gebruik van zeldzame pigmenten. In St. Petersburg heeft zij in het kader van een uitwisselingsprogramma met het Museum voor Volkenkunde drie maanden gewerkt in het Staatsmuseum en in de Hermitage. Het belangrijkste was daar de uitwisseling van kennis over restauratie. Na haar pensionering in 1997 is zij opnieuw begonnen met tekenen, schilderen en aquarelleren.

Gedurende de maanden maart en april kunnen bezoekers een selectie uit een particuliere verzameling Boekenweekgeschenken bekijken. Het betreft een overzicht van deze boekwerkjes vanaf 1932 tot heden. Het is de moeite waard te zien hoe zich een interessante ontwikkeling heeft voltrokken ten aanzien van vorm en inhoud van de geschenken.

1 maart – 30 april. Bibliotheek

Meer berichten