Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Esdor van Elten

Voorlezen in bibliotheek Oegstgeest

  Cultuur

Kom op zaterdag 3 februari naar de bibliotheek in Oegstgeest. Daar wordt - op de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen - van 10.30 tot 12.00 uur voorgelezen door leden van de Soroptimist Club Lisse-Bollenstreek.

Kinderen van 4 tot en met 10 jaar zijn van harte welkom om te komen luisteren naar de lievelingsboeken van Saskia, Conny en Ineke.

Met deze voorleesactie vraagt de Soroptimist Club aandacht voor het project My Book Buddy. Hierbij worden speciale bibliotheken ingericht voor kinderen in ontwikkelingslanden én Nederland. Boeken verruimen immers je blik op de wereld en elk kind moet de kans krijgen te lezen. De Soroptimisten uit Europa zamelen geld in en met hulp van de zusterclubs in het buitenland worden My Book Buddy bibliotheken in scholen opgezet. Elk klaslokaal krijgt een bibliotheekkast, gemaakt door lokale timmerlieden. Deze kast is gevuld met leesboeken op het niveau van de kinderen uit die klas, in de taal van het betreffende land. Eens per week wappert de My Book Buddy vlag en nemen de kinderen in hun speciale rugzakje een door hen zelfgekozen boek mee om thuis te lezen. Meer informatie is te vinden op mybookbuddy.nl.

Rond het voorlezen zaterdag 3 februari zamelen de Soroptimisten in de bibliotheek donaties in en vertellen er graag meer over.

Meer berichten